omv petrom sigla

sursa foto:  economiczoom.ro

Premieră istorică pentru Petrom și România

OMV Petrom a luat o decizie istorică pentru România. În colaborare cu Hunt Oil Company of Romania au început producţia experimentală de gaze din zăcământul de la Padina, din sudul judeţului Buzău, aceasta fiind ultima fază a etapei de explorare a unui zăcământ nou.

Zăcământul a fost descoprit la sfârșitul lui 2014, iar producţia se realizează cu ajutorul sondei Padina Nord 1, forată în 2014, şi a unor facilităţi de producţie nou-construite: separatoare de gaze, sisteme de tratare şi măsurare a gazelor, conducte pentru conectarea cu sistemul naţional de transport şi facilităţi de depozitare a produselor lichide, precizează un comunicat al Petrom.

Vezi și Acuzații incredibile la adresa lui Hilde Brandl, candidată PNL București

Valoarea cumulată a investiţiilor celor două companii în perioada 2014-2016, pentru proiectul de la Padina Nord 1, se ridică la aproximativ 17 milioane de euro. Lucrările de construcţie a facilităţilor s-au realizat în şapte luni, precizează comunicatul.

Cu o producţie medie totală de gaze şi condensat care s-a stabilizat în jurul valorii de 1.900 bep/zi (barili echivalent petrol pe zi), în linie cu estimările iniţiale, sonda Padina Nord 1 se numără în acest moment printre cele mai productive sonde din portofoliul OMV Petrom.

Companiile estimează că la Padina producţia experimentală va dura circa 12 luni. Prin exploatarea experimentală se urmăreşte obţinerea datelor care să permită stabilirea detaliilor tehnico-economice care stau la baza deciziei de trecere în faza de dezvoltare.

Vezi și Suma colosală cu care o româncă de 18 ani își vinde virginitatea

În 2010 OMV Petrom a încheiat un contract cu Hunt Oil în scopul de a explora şi dezvolta blocurile de pe uscat Adjud şi Urziceni Est, fiecare partener având o cotă de participare de 50 de procente, iar Hunt Oil fiind operatorul.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 65 milioane bep în 2015. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW.

Hunt Oil este una dintre cele mai mari companii nelistate din Statele Unite, care operează atât intern, cât şi pe plan internaţional, fiind implicată în activităţi de explorare şi producţie în America de Nord, America de Sud, Europa şi Orientul Mijlociu, informează Ziarul Financiar.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare