sursa foto:  gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă se ține tare în interiorul Coaliției: ‘Scopul principal este să protejăm consumatorul vulnerabil, să protejăm instituțiile esențiale și să luăm măsuri în așa fel încât economia românească să poată funcționa’

Premierul Nicolae Ciucă a precizat înainte de ședința coaliției, că scopul principal al Guvernului este să protejeze consumatorul vulnerabil și instituțiile esențiale, iar economia românească să poată funcționa și să nu fie afectată de impactul creșterilor de prețuri la energie și gaze.

”La nivelul Guvernului au fost analizate mai multe propuneri, care vor fi discutate în această seară, în coaliţie, aşa cum am specificat şi săptămâna trecută. Scopul principal este să protejăm consumatorul vulnerabil, să protejăm instituţiile esenţiale, şcolile şi spitalele şi de asemenea să luăm măsuri în aşa fel încât economia românească să poată funcţiona şi să nu fie afectată de impactul creşterilor de preţuri la energie şi gaze”, a spus premierul, la intrarea în şedinţa coaliţiei.

El a precizat că Guvernul a luat mămuri pentru ca instrumentele statului să poată să îşi desfăşoare activitatea şi să verifice toate companiile care furnizează energie electrică şi gaze şi care nu au respectat legea consumatorului vulnerabil.

”În felul acesta, activităţile s-au desfăşurat săptămâna trecută, astăzi şi vor continua să se desfăşoare, cu fermitate”, a mai spus şeful Executivului. 

Despre scăderea TVA-ului la 5%, de la 1 februarie, aşa cum doreşte PSD-ul, Nicolae Ciucă a precizat că măsurile care au vizat perioada de după 31 martie au fost prezentate în sensul de a asigura continuitatea celor care deja produc efecte prin legea consumatorului vulnerabil, iar cele care vizează punerea în aplicare de la 1 februarie, se refereau la celelalte măsuri care pot fi luate pentru a diminua impactul creşterii preţurilor.

”Urmează să discutăm toate aceste elemente, astăzi, şi după ce se finalizează şedinţa, vom ieşi la declaraţii”, a mai spus premierul, informează news.ro.

Vezi și:

Marcel Ciolacu vine cu vești bune pentru români: ‘PSD a finalizat astăzi pachetul de măsuri care poate stopa creșterea facturilor la energie și gaze’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare