Președintele ASF, Nicu Marcu, despre listarea Hidroelectrica: Începem să devenim un pol de putere economică în toată această regiune

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Nicu Marcu, a declarat că ASF a susținut permanent ca Hidroelectrica să fie listată în România, la Bursa de Valori București (BVB).

Astfel, prin această listare, România începe să devină un pol de putere economică în toată regiunea, a conchis Nicu Marcu, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Ce a declarat Nicu Marcu cu privire la listarea Hidrolectrica la BVB:

„Autoritatea a susținut permanent ca listarea Hidroelectrica să fie numai în România. Am a avut încredere în piața din România, am avut încredere în faptul ca o să fie lichiditate în piață și acest lucru ni s-a confirmat.

În urmă cu un an de zile, am tras acest semnal de alarmă, precizând că nu voi fi de acord decât cu o singură listare, iar aceasta să fie făcută în România. Automat, evaluarea Bursei va fi, cât de curând, refăcută și va trece la un alt stadiu de piață emergentă.

Iar în acest context, marii investitori din Europa și nu numai din Europa vor veni către Bursa de Valori București, pentru că deja au încredere că Bursa de Valori București este mult mai mare decât până acum și că lucrurile se vor schimba radical. Deja începem să devenim un pol de putere economică în toată această regiune”.

Hidroelectrica va fi listată la Bursa de Valori  București la 12 iulie 2023

Miercuri, 5 iulie, Hidroelectrica a anunțat prețul final al ofertei.

„Prețul de Ofertă a fost stabilit la 104 RON pe Acțiune Oferită (“Prețul de Ofertă”), ceea ce implică o capitalizare de piață de 46,8 miliarde de RON (9,4 miliarde EUR). Investitorii de retail au avut dreptul la un discount de 3% din Prețul de Ofertă pentru acele ordine de cumpărare care au fost înregistrate în primele cinci zile lucrătoare ale Perioadei de Ofertă. 

Prețul final de ofertă cu discount pentru acțiunile subscrise în aceste condiții este de 100,88 RON pe Acțiune Oferită. Oferta, incluzând acțiunile suplimentare supra-alocate în scop de stabilizare, constă în 89.708.177 acțiuni, ce reprezintă 19,94% din capitalul social emis al Hidroelectrica și întreaga participație a Fondului în Societate.

Oferta a fost suprasubscrisă de mai multe ori la Prețul de Ofertă, cererea fiind ridicată atât din partea investitorilor de la nivel global, cât și din partea investitorilor din România. Alocarea Acțiunilor Oferite a avut loc astăzi (n.r. – miercuri), pe 5 iulie 2023.

Societatea și Acționarul Vânzător au decis să realoce acțiuni din tranșa investitorilor instituționali către tranșa investitorilor retail, iar ca urmare investitorilor instituționali le-au fost alocate 71.766.542 acțiuni și investitorilor de retail le-au fost alocate 17.941.635 acțiuni, reprezentând 80%, și, respectiv, 20% din numărul total de acțiuni vândute (incluzând acțiunile suplimentare supra-alocate în scop de stabilizare). Factorul de alocare pro rata calculat pentru tranșa investitorilor de retail este de 0,3209762650.

Investitorii Principali (așa cum sunt definiți în Prospect) au achiziționat în total echivalentul a 2,24 miliarde de RON în acțiuni la Prețul de Ofertă, sub rezerva anumitor condiții uzuale.

Decontarea va avea loc pe data de 10 iulie 2023. Admiterea și începerea tranzacționării pe BVB sub simbolul “H2O” va avea loc pe data 12 iulie 2023.

Imediat după Admitere, acțiunile Societății vor fi incluse în indicele BET al BVB”, a transmis Hidroelectrica

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare