sursa foto:  romanialibera.ro

Președintele Romalimenta, despre fenomenul furturilor de alimente din magazine: ‘Sunt oameni care fură mai multe pachete și le vând vecinilor sau în piață’

Sorin Minea, preşedintele Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară (Romalimenta), a vorbit despre furtul alimentelor din magazine.

 

Sorin Minea, președintele Romalimenta, a vorbit despre persoanele care fură din magazine și despre sistemele antifurt care au fost puse la produse precum untul.

Atât timp cât furturile sunt mai importante decât ceea ce se poate scoate din vânzări, vor apărea sisteme antifurt. Nu pe toate produsele, ci pe cele relativ scumpe și care se fură în cantități mari. Untul, din păcate, e într-un pachet foarte mic, dar costă mult. Acel sistem nu e că se fură un pachet de unt, dar sunt oameni care fură mai multe pachete și le vând vecinilor sau în piață. Piața neagră a explodat, piața neagră trebuie să o faci cu marfă iar marfa provine fie din economie neagră, fie din furt. S-ar putea ca la noi iar să fi devenit sport național.

Nu trebuie să ne fie rușine de acest lucru, ci să fim mai atenți cu cei care fură, pentru că românul iar are o mare problemă. Românul nu vede. Dacă cineva pățește ceva pe stradă, toți pleacă, dacă vezi pe unul că fură într-un magazin, te întorci și pleci mai departe ca să nu ai probleme. Atâta timp cât nu vom încerca să intervenim și să oprim acest fenomen, nu vom rezolva“, a declarat Sorin Minea.

Forțele de ordine, rol crucial în combaterea fenomenului

Mai e și rolul organelor care îi prind și care îi vor ancheta, pentru că există cazuri când îi mângâie pe frunte. Am prins hoți am avut replici: Hai, domn’le, tocmai pe ăsta l-ai găsit? Ce a făcut omul? A furat și el o bucată de salam.

Atâta timp cât vom gândi că cel care fură puțin nu trebuie pedepsit și trebuie pedepsit doar cel care fură mult, nu-i vom pedepsi pe niciunii“, a mai declarat Sorin Minea, președintele Romalimenta, conform dcnews.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare