sursa foto:  blacknews.ro

Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliță: ‘Este un lucru foarte interesant, înainte de al Doilea Război Mondial aveam 22 de poduri cu România care ne uneau și acum avem doar 6’

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliță, a vorbit despre drumul țării sale spre Uniunea Europeană și despre ce poate face România pentru a ajuta integrarea țării vecine în UE.

Este timpul ca cele dăuă șări vecine să construiască mai multe punți de legături, la propriu, spune Natalia Gavriliță, premierul Republicii Moldova, în exclusivitate pentru Europa FM:

„Avem nevoie să construim poduri la propriu și la figurat, avem nevoie să ne apropiem în toate domeniile. Este un lucru foarte interesant, înainte de al Doilea Război Mondial aveam 22 de poduri care ne uneau și acum avem doar 6. Acum lucrăm împreună cu Guvernul României să încercăm să punem poduri flotante acolo unde putem, să gestionăm criza logistică cu care ne confruntăm dar acest poduri sunt necesare.”

Nu doar de poduri este nevoie, ci de o întreagă gamă de legături, spune prim-ministrul de peste Prut. Și până acum România a ajutat Republica Moldova, spune Natalia Gavrilița, care își dorește intensificarea acordurilor dintre cele două state vecine:

„Trebuie să construim poduri care ne unesc, drumuri care ne unesc, linii electrice de înaltă tensiune, în toate domeniile, începând de la expertiza pe care ne-o poate oferi România până la contactele dintre persoane și evenimente culturale, deci în toate domeniile, nici nu-mi ajunge timp să le enumăr. România în ultimele luni ne-a fost alături, am semnat mai multe acorduri importante, ne oferă asistență financiară, expertiză și acest lucru trebuie să continue și să-l intensificăm”, conform europafm.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare