sursa foto:  psnews.ro

Primarul Sectorului 2, pentru Bugetul.ro: ‘Piața Obor nu se închide!’/Traian Berbeceanu și șefa DSP București și-au dat acordul

Lovitură de teatru în privința închiderii Pieței Obor! Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a declarat, pentru Bugetul.ro, că Piața Obor nu se va închide, în ciuda declarațiilor făcute de premierul Ludovic Orban. De asemenea, el a precizat, pentru Bugetul.ro, că prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, și șefa DSP București, Oana Niculescu, și-au dat acordul ca Piața Obor să rămână deschisă.

Potrivit edilului Sectorului 2, „secretul” Pieței Obor este acela că are pereții retractabili. Ca atare,  aceștia au fost ridicați, iar Hala Obor este acum, practic, în aer liber, a explicat, pentru Bugetul.ro, Radu Mihaiu.

Da, rămâne deschisă. Piața Obor are pereții retractabili pe partea longitudinală. Au fost retractați pereții, în așa fel încât Hala Obor este acum, practic, în aer liber. Am pus garduri, astfel încât să controlăm fluxul de persoane care intră în Hala Obor. Am vorbit cu toți comercianții și am suplimentat numărul celor de la Poliția Locală, în așa fel încât toată lumea să se conformeze la regulile de distanțare socială și la purtatul măștii.

Am vorbit cu toți cei implicați, am vorbit și cu domnul prefect Traian Berbeceanu, am vorbit și cu doamna director de la Direcția de Sănătate Publică, suntem în parametri normali pentru funcționare, ținând cont de măsurile implementate”, a declarat, luni dimineață, pentru Bugetul.ro, Radu Mihaiu.

Inclusiv prefectul Traian Berbeceanu și șefa DSP, Oana Niculescu, și-au dat acordul, ne-a confirmat primarul Sectorului 2.

Ludovic Orban: Piața Obor se va închide

Conform declarațiilor făcute de premierul Ludovic Orban, joia trecută, Piața Obor trebuia să se închidă de astăzi.

Nu cred că 20% dintre cei de acolo respectau regulile, portul măştii, distanţa la statul la coadă, afirma, săptămâna trecută, Ludovic Orban.

„Măsura se aplică în special pieţelor agroalimentare închise. Piaţa Obor se va închide. La Bucur Obor au fost în controale de n ori, de fiecare dată, nu cred că 20% dintre cei de acolo respectau regulile, portul măştii, distanţa la statul la coadă. Pur şi simplu nu se respectă, acolo parcă e o zonă zoster. Chiar este evidenţiată în analizele epidemiologilor o rată destul de mare de răspândire în pieţe, pentru că acolo e şi contactul cu banul, dai banul, îţi dă restul. Nu poţi să cumperi cu card, trebuie să dai banul cash. Cel mai posibil vor rămâne deschise pieţele în aer liber, dar şi acolo cu măsuri foarte stricte, pentru că, în momentul în care îţi rămân mai puţine pieţe, poţi să le controlezi mai uşor”, a declarat Orban la Digi24.

Vezi și

Se măresc salariile pentru bugetari. Cu cât va crește diferența față de angajații din mediul privat

Veste mare! Legea va intra în vigoare de la 8 noiembrie- Cine va primi bani

Vești importante! Iată cum puteți beneficia de acest tip de pensie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare