sursa foto:  aktual24.ro

Primarul unui important oraș din România se opune revoluției fiscale: „Impactul e distructiv”

Primarul unui important oraș din România vrea să pună capăt revoluției fiscale realizată de Guvernul Tudose. Potrivit acestuia, noile modificări încalcă „cadrul de legalitate privind autonomia locală”. Acesta nu doar că este revoltat, dar a precizat că se va adresa Avocatului Poporului.

Potrivit libertatea.ro, Mihai Chirica, primarul Iașului, susține că se va adresa mai multor instituții pentru a bloca ordonanța adoptată de Executiv.

„Se încalcă în mod flagrant un cadrul de legalitate privind autonomia locală. Autoritățile locale trebuie consultate privind modul de repartizare a resurselor”, a spus, pentru sursa citată, Mihai Chirica, primarul Iașiului.

„Ne vedem în situația de a ne adresa Avocatului Poporului și vom cere și sprijinul Înaltei Curți de Casație și Justiție și Ministerului Justiției, care pot face demersuri la CCR ca să blocheze ordonanța, sau găsirea unei soluții rezonabile care să acopere deficitul”, a precizat edilul.

Vezi și Giganții din retail se dau pe brazdă: Un alt colos a anunțat creșteri salariale, în urma modificărilor fiscale

Primarul Mihai Chirică a explicat că măsura Guvernului va afecta bugetele orașelor și localităților din toată țara.

„Impactul e foarte mare, zeci de milioane de euro prejudiciu pentru bugetul local in 2018, deci peste 40% din veniturile proprii. Nu ne-a întrebat nimeni cum ne plătim datoriile la banci, suntem în etapa de cofinanțare a unui program european, precum și asupra celorlalte credite pe care le avem de sustinut. Nu ne-a întrebat nimeni ce facem cu investiții, angajamente pe care ni le-am asumat. Nu ne-a întrebat nimeni despre obligațiile față de educație, sanatate”, a mai spus Chirica.
Potrivit sursei citate, edilul nu a fost convins de compensațiile promise de Guvern, astfel încât muncipalitățile să nu aibă un buget mai mic anul viitor.

Vezi și Veste bună pentru mii de salariați: Ei vor avea impozit zero pe venit-Anunț important făcut de Liviu Dragnea

„Nu poți ieși pe sticlă să spui: o să vă mai dam. Din ce știe cel mai puțin pregătit contabil, nici 4% nu acoperă ce face ordonanța. Nu putem discuta de 3%. Ce e asta, că vă dam 3%?”, a spus Chirica.
Mihai Chirica susține că nu este singurul primar care are o astfel de părere despre modificarea Codului Fiscal.

„Pentru alte localități, impactul e distructiv”, a spus el.
În iunie, primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a cerut organizarea unui congres în PSD, susținând că social-demorații au nevoie de o nouă conducere.

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.