sursa foto:  specialarad.ro

Giganții din retail se dau pe brazdă: Un alt colos a anunțat creșteri salariale, în urma modificărilor fiscale

După Kaufland și Petrom, un alt gigant de pe piața de retail face un pas în față. Cu 10 oo0 de angajați în magazine şi la sediul central, retailerul este unul dintre cei mai mari angajați din economie. Colosul anunță faptul că sala­riile nete ale celor circa 10.000 de salariaţi nu vor fi afectate de mă­surile fiscale anunţate recent de guvern. 

Potrivit zf.ro, deși de la 1 ia­nua­rie 2018 contribuţiile vor trece din sar­cina angajatorului în cea a anga­ja­tu­lui, iar impozitul pe venit va scă­dea de la 16% la 10%, Auchan nu se sperie de noile modificări și anunță majorări salariale substanțiale.

„Este greu de cal­cu­lat costul acestor mo­di­ficări pentru că nu există încă o me­to­dă cla­ră de cal­cul. Ce pu­tem spune sigur es­te că sa­lariul net al an­ga­ja­ţilor nu va fi afec­tat, ba chiar va fi cel pu­ţin la fel de mare du­pă implementare“, spu­ne Francois Mar­chand, direc­to­rul de re­surse umane al companiei.

El mai spune că în­că de dinainte de adop­tarea acestor măsuri de către Executiv compania a decis ca de la 1 noiembrie să majoreze cu 30% salariile angajaţilor poli­va­lenţi. Este vorba de salariaţii cu mini­mum un an de experienţă, care şi-au ter­minat şcolarizarea.

Vezi și Veste bună pentru mii de salariați: Ei vor avea impozit zero pe venit-Anunț important făcut de Liviu Dragnea

Toți șoferii sunt vizați: În funcție de ce s-ar putea calcula noua taxă auto și cine ar putea plăti cel mai mult

Au vândut toată țara! Cine va intra în posesia unei mari părți din șantierul naval Mangalia

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare