sursa foto:  viva.ro

PRO TV, emisiune cu iz de ‘țeapă’! Un afacerist controversat, vedetă în noul show TV!

Din 12 februarie, PRO TV difuzează un show cu antreprenori. Este vorba despre „Imperiul leilor”.

Unul dintre capetele de afiș este afaceristul libanez Mohammad Murad, proprietarul lanțului de hoteluri Phoenicia.

De-a lungul timpului, presa din România a scris despre „țepele” pe care libanezul Murad le-a dat în România.

În 2011, Replica de Constanța titra: „Mohammad Murad le-a tras ţeapă angajaţilor de la Hotelul Phoenicia”.

Hotelul Phoenicia, controlat de afaceristul libanez Mohammad Murad, a ajuns în atenţia Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM). Angajaţii unităţii de cazare din zona Mamaia Sat se plâng că au ajuns bătaia de joc a patronilor Phoenicia Express. Aceştia spun că, potrivit contractului de muncă, ar trebui să lucreze 4 ore/zi, însă patronii îi exploatează 12 ore/zi. Reclamanţii susţin că pentru efortul depus salariile sunt mizerabile”, scria sursa citată.

„Am reclamat de o lună la ITM Constanţa şi la ITM Bucureşti că suntem bătaia de joc a patronilor şi directorilor hotelului din Mamaia -Năvodari, ce aparţine SC Phoenicia Expres SRL. Lucrăm unii din februarie, alţii din martie, iar cei mai recenţi din mai, cel mai ciudat fapt este că Inspecţia Muncii s-a finalizat pe 02.05.2011. Am fost traşi pe sfoară. Când am semnat contractele ni s-a spus că semnăm fişa de protecţia muncii, dar pe lângă ni s-a băgat sub nas şi contractul de muncă, fără să avem posibilitatea să-l citim înainte. Efectiv ni s-a bifat cu pixul unde să semnăm, pentru că reprezentanţii comisiei erau foarte grăbiţi şi nu aveau timpul necesar ca angajaţii să citească şi contractul. Deşi conducerea firmei a stabilit contractul cu data de 2.05.2011, cu durata timpului de muncă de 4 ore/zi, noi, angajaţii, lucrăm de la luni până vineri de la ora 07.30 până la ora 18.00, iar sâmbăta de la ora 07.30 până la ora 14.00. Salariul este de 1.000 -1.300 lei/lună la angajaţii din şantier şi 800-850lei/lună la cameriste. Un salariu de mizerie ţinând cont că 6 cameriste au pus pe poziţii obiectele din inventarul apartamentelor din 5 blocuri/hotel în 35 de zile, în condiţii necorespunzătoare”, spunea o angajată, la vremea aceea.

Jurnaliștii de la Replica atrăgeau atenția că Mohammad Mura a reușit să achiziționeze un teren de 8 hectare, în 2001, în zona Mamaia-Năvodar, la un preț de doar 8 dolari metrul pătrat.

Despre Mohammad Murad menţionăm şi faptul că este acţionarul principal al Spring Time Holding şi deţinătorul hotelurilor Perla şi Majestic Mamaia, Majestic Olimp şi Majestic Jupiter. În plus, libanezul a reuşit, în 2001, să achiziţioneze un teren de 8 hectare, la un preţ de doar 8 USD/mp, în zona Mamaia-Năvodari, pe care a construit trei ansambluri rezidenţiale de apartamente de vacanţă – Coral Beach, Summer Land I şi Summer Land I I-, dar pe care între timp le-a măritat”, preciza sursa menționată.

În 2019, Observatorul Prahovean a dezvăluit că Mohammad Murad i-a tras țeapă Primăriei Ploiești.

Au trecut șapte ani de la un schimb imobiliar cu cântec, prin care Primăria Ploiești a dat terenul cartierului rezidențial ”Eden” al firmei Triumf Construct, de lângă spitalul județean, pe un maidan din Bereasca. Beneficiarul tranzacției a fost omul de afaceri libanez Mohammad Murad, proprietarul lanțului hotelier Phoenicia. Deși primăria promitea în 2012 că va ridica pe terenul din Bereasca locuințe sociale pentru persoane cu probleme speciale, acest lucru nu s-a întâmplat până acum”, susțineau, anul trecut, ziariștii prahoveni.

În 2012, consilierii locali votau pentru un schimb de terenuri între Primăria Ploiești și firma Triumf, care construia un cartier rezidențial în imediata apropiere a spitalului județean de urgență.

La vremea aceea, consilierii locali din toate paridele au votat propunerea ca primăria să renunțe la terenul de aproape 45.000 de mp, evaluat atunci la 2,4 milioane de euro în favoarea firmei Triumf Construct în schimbul câtorva case aflate într-un stadiu incipient de construcție și a unui teren de 32.546 mp, încadrat în categoria industrial, situat pe strada Lucernei din cartierul Bereasca.

Terenul firmei controlate de omul de afaceri libanez Mohammad Murad era racordat la utilități, investițiile fiind suportate de primărie, din bugetul local. Pentru justificarea acestei tranzacții, inițiatorii proiectului invocau efectuarea mai multor investiții imobiliare cu caracter social, precum: construcția de locuințe în Bereasca pentru persoane cu probleme deosebite, construcția unor locuințe de serviciu sau prin ANL, spune sursa citată.

Vezi și

Guvernul Orban schimbă tacit legea! Cine va mai putea beneficia de bani de la stat

Tot mai mulți magistrați vor să se pensioneze

Se dau noi tichete- Cine poate primi mii de lei

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare