sursa foto:  Facebook.com

PSD și PNL ar putea face o mega-alianță! Alfred Simonis: ‘Dacă va funcționa această coaliție la nivel de guvern lucrurile se vor așeza și vor merge aceste înțelegeri și la nivel de județe’

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a declarat că în teritoriu, potrivit înțelegerii, există libertatea ca partidele să colaboreze sau nu: ”Dacă va funcționa această coaliție la nivel de guvern lucrurile se vor așeza și vor merge aceste înțelegeri și la nivel de județe”.

Despre rivalitatea Steaua-Dinamo, aşa cum a caracterizat-o liderul PSD Marcel Ciolacu Alfred Simonis a declarat că PSD şi PNL sunt parteneri la guvernare, au format o coaliţie, un guvern, şi şi-au asumat să treacă împreună prin acest probleme.

”Evident că suntem concurenţi, inclusiv la alegeri, vom vedea în perioada următoare dacă va putea funcţiona o astfel de coaliţie. (..). Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când se întâmplă, eu mi-aş dori să funcţioneze până în 2024. E un moment în 2023, când ar trebui să intervină acea rotaţie, dacă vom reuşi să trecem peste acel moment vom reuşi să rămânem în aceeaşi formulă până în 2024”, a spus Simonis.

El a arătat că nu PSD se poziţionează ca fratele mai mare, ci este fratele mai mare, pentru că este cel mai mare partid din Parlament, ca pondere.

”Dacă vorbim în perspectiva 2024, este prematur să spunem cum vom candida. Dacă păstrăm această compeţiţie ideologică, evident că fiecare partid se va poziţiona pentru a câştiga cât mai multe voturi. Noi am construit această coaliţie pentru că am înţeles cât de dramatică este situaţia (..). Dacă după ce am format această coaliţie continuăm să ne certăm unii cu alţii, s-ar putea ca oamenii să nu fie mulţumiţi de această abordare. Îndemnul meu este să bem cu toţii un ceai şi să vedem care sunt priorităţile României”, a mai spus el.

 

În privinţa înţelegerilor din teritoriu, Simonis a explicat că PSD a câştigat 21 de Consilii judeţene şi există judeţe unde s-ar putea construi majorităţi în jurul PSD.

 

Liderul Deputaţilor PSD a mai arătat că, atunci când s-a construit acordul, s-a lăsat libertatea ca acolo unde doresc să o facă.

”E şi devreme, ne-au despărţit multe în aceşti ani.  Dacă va funcţiona această coaliţie la nivel de guvern lucrurile se vor aşeza şi vor merge aceste înţelegeri şi la nivel de judeţe”, a mai spus el, conform news.ro.

Vezi și:

Sorin Grindeanu dezvăluie strategia PSD: ‘Nu, am lăsat lucrurile să se ducă în jos; e decizia corectă pentru că până la urmă vorbim de cele mai mari partide din România’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare