sursa foto:  informatiadegiurgiu.ro

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, despre raționalizarea gazelor pentru companii la iarnă: ‘S-a luat în calcul și acest scenariu, cel mai sumbru, pentru că ne confruntăm cu crize succesive’

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a recunoscut luni seara la B1 TV că sunt discuții în coaliție privind măsuri speciale ce ar putea fi luate la iarnă, privind marii consumatori industriali, doar în situația în care se adeverește cel mai sumbru scenariu luat în calcul. Acesta a respins însă ideea că este vorba despre o raționalizare generală a gazelor:

Acesta a explicat că până în momentul de față 90% din necesar este asigurat, urmând a se găsi surse alternative pentru cele 10%. Dacă pentru necesarul de 10% nu se vor găsi surse, abia atunci se poate vorbi despre posibile măsuri pentru consumatorii industriali:

„Premierul a asigurat pe toată lumea că în această iarnă, resursele și rezervele României ne vor fi suficiente pentru a traversa iarna cu consumul casnic asigurat.

Există o discuție în ceea ce privește consumul industrial, unde până în momentul de față cam 90% din necesar este asigurat, urmând a se găsi surse alternative pentru cele 10%.

În cazul în care, pentru că s-a luat în calcul și acest scenariu, cel mai sumbru, pentru că ne confruntăm cu crize succesive, nu se vor găsi și acele 10%, se poate vorbi despre o realocare, o reașezare a acestui consum industrial, pentru ca această povară să fie împărțită de toți marii consumatori”, conform b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare