sursa foto:  publika.md

Purtarea măștii de protecție pe stradă nu va mai fi obligatorie? Demers, în premieră, în Parlamentul României

În curând, obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber ar putea fi eliminată.

Parlamentarii Alianței pentru Unirea Românilor au depus un amendament la legislația actuală, care prevede doar purtarea măștii de protecție în spațiile închise și în instituțiile publice.

„Legea care obliga la purtarea măștii în spațiile publice deschise a ajuns la Comisia Juridică. Parlamentarii AUR au depus un amendament care ar limita purtarea maștilor la spațiile închise și instituțiile publice.

Suntem singurul partid parlamentar care își asumă lupta cu măsurile abuzive și exagerate luate de actualul guvern”, transmite AUR.

Claudiu Târziu, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor, a explicat, marți, de ce AUR a depus amendamentul privind eliminarea obligativității purtării măștii de protecție în aer liber.

Târziu a declarat că această măsură este absolut inutișă și că nu s-a dovedit a fi una necesară pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Noi anul trecut am protestat împotriva măsurilor abuzive liberticide și în dezacord cu realitatea luate de Guvernul Orban.

Una dintre aceste măsuri absolut inutile este aceea privind purtarea măștii de protecție în aer liber. Alte țări au luat decizia asta de mult mai multă vreme, de a nu purta măști în aer liber, iar altele chiar și în spații închise.

Uite, Suedia, de pildă! Purtarea măștii nu s-a dovedit una necesară pentru a opri boala și suficientă pentru a opri boala”, a declarat Târziu, la Realitatea PLUS.

Vezi și

Dat jos de mineri în anii ’90, Petre Roman acuză că ‘o mafie politică’ a decis că trebuie să plece! Sfatul pentru Florin Cîțu

Veste bună de la Guvern pentru toți cei care contribuie la Pilonul II de pensii private obligatorii

Nici urmașii răzeșilor lui Ștefan cel Mare nu spun pas la nepotisme! Fiică de secretar de stat USR-PLUS, angajată la cabinetul unui parlamentar al Alianței

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare