sursa foto:  economedia.ro

Putin, lovit de giganții lumii! Constructorul francez de automobile Renault părăsește piața rusă și vinde tot Moscovei

Din cauza invaziei ruse a Ucrainei, constructorul francez de automobile Renault şi-a vândut activele de pe teritoriul statului rus, oficialilor de la Moscova, anunţă luni cele două părţi, conform news.ro

 

 

”S-au semnat acorduri în vederea unui transfer al activelor ruseşti ale grupului Renault Federaţiei ruse şi Guvernului de la Moscova”, anunţă într-un comunicat Ministerul rus al Industriei şi Conerţului.

Renault a confirmat această cesiune a părţii sale de aproximativ 68% din Avtovaz, principalul constructor de automobile în Rusia.

Însă grupul francez precizează că-şi păstrează opţiunea de a răscumpăra acţiunile timp de şase ani.

Niciun detaliu financiar nu a fost furnizat luni, însă ministrul rus al Industriei şi Comerţului, Denis Manturov, declara în aprilie că Renault prevedea să-şi vândă activele ruseşti la valoarea ”simbolică de o rublă”.

”Azi am luat o decizie dificilă, dar necesară, şi facem o alegere responsabilă faţă de cei 45.000 de salariaţi din Rusia, păstrând performanţa grupului şi capacitatea noastră de a reveni în această ţară în viitor, în alt context”, declară directorul general al Renault Luca de Meo, citat în comunicatul grupului, conform news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare