sursa foto:  viva.ro

Raed Arafat: ‘Pentru un vaccin cu două doze durează peste o lună ca să fii imun. Astfel de măsuri, normal că vor trebui să fie luate din timp’

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat,  a declarat miercuri că personalul medical trebuie să fie vaccinat împotriva COVID-19. Alternativ, dacă se refuză vaccinarea trebuie testat periodic împotriva COVID-19:

“Ca medic vă spun că și văzând ce se întâmplă în alte părți, personalul medical trebuie să fie vaccinat și aici avem soluția alternativă să se testeze periodic dacă nu se vaccinează.

Dar vaccinarea în anumite zone sensibile și mai ales în spitale, în zonele în care intrii în contact cu bolnavii toată ziua, vaccinarea este foarte importantă și am văzut mai multe țări Grecia Franța, de asemena SUA discută cu vaccinarea personalului federal. În final, în zona medicală cred că este foarte corect acest lucru”, a spus Raed Arafat.

Acesta a precizat că implementarea acestei măsuri nu trebuie să dureze mult, pentru că valul 4 este foarte aproape și de România:

“Acest lucru nu poate fi implementat prin nicio decizie dacă este obligativitatea vaccinării la locul de muncă alternativ cu testarea, asta va trebui la nivel de lege, la anumit act normativ de nivel înalt. Urmează să se decidă.

Nu cred că va dura mult pentru că valul este clar pe creștere. Pentru a te vaccina și a avea și efect durează. Pentru un vaccin cu două doze durează peste o lună ca să fii imun. Astfel  de măsuri, normal că vor trebui să fie luate din timp”, a punctat Raed Arafat, informează b1tv.ro

Citește și:

Șeful DSU, Raed Arafat, avertizează: ‘Organizatorul trebuie să înțeleagă foarte clar. El va fi amendat și amenzile nu sunt mici în aceste condiții’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare