sursa foto:  gov.ro

Raluca Turcan, despre situația colegului de partid Mihai Chirica: ‘Justiția trebuie să funcționeze și instituțiile publice să fie etalon de integritate’

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, Raluca Turcan, a făcut unele precizări despre situația primarul Iașiului, Mihai Chirica: „Eu nu pot să-mi schimb opiniile și anume că justiția trebuie să funcționeze și instituțiile publice să fie etalon de integritate”.

Raluca Turcan afirmă, referindu-se la colegul său de partid Mihai Chirica, deferit justiţiei sub acuzaţia de abuz în serviciu, că are faţă de acesta aceeaşi atitudine pe care o are „faţă de orice persoană trimisă în judecată şi anume că ar trebui la un moment dat să facă un pas în spate din funcţiile publice, din demnităţile publice”.
„Amintiţi-vă toată acţiunea mea publică din mandatul trecut, când justiţia era pe punctul să fie îngenuncheată şi eu nu pot să-mi schimb opiniile şi anume că justiţia trebuie să funcţioneze şi instituţiile publice să fie etalon de integritate”, a declarat Turcan.
În ceea ce priveşte atitudinea partidului faţă de situaţia primarului Iaşiului, Turcan a adăugat: „Vom vedea ce decizie va lua PNL-ul, mi-aţi cerut punctul meu de vedere”.
Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată, alături de alte cinci persoane, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, fiind acuzat de abuz în serviciu.
Procurorii ieşeni arată că, în anul 2013, când era viceprimar al municipiului Iaşi, Mihai Chirica ar fi întocmit caietul de sarcini pentru achiziţionarea a patru autoturisme Skoda, astfel încât doar maşinile acestei mărci să poată fi în final cumpărate, conform news.ro.

Citește și:

Super veste pentru români! Această categorie de salariați ar putea ieși la pensie mai devreme

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare