sursa foto:  Facebook

Rareș Bogdan, analiză la sânge: De unde vine pericolul suprem pentru Liviu Dragnea – Cine i-ar putea fura votanții

„Locomotiva” Partidului Național Liberal la alegerile europarlamentare din luna mai, Rareș Bogdan, a realizat o analiză la sânge și a identificat de unde vine pericolul suprem pentru Liviu Dragnea și PSD.

„Starea de spirit a electoratului tradițional al PSD suferă transformări atât de spectaculoase încât îi pune pe sociologi în fața unei provocări: câtă acuratețe au sondajele, cu toată marja de eroare și cu rezultatele focus-grup-urilor, având în vedere percepțiile volatile, bazate pe o depresie crescândă? Mulți s-au întrebat de ce a crescut ALDE în unele sondaje, pe baza a ce? Pe seama PNL, n-avea cum, căci activul liberal a strâns rândurile și nu doar că reamintește propriului electorat lipsa de noimă a PSD, dar îi și oferă modelul de succes din orașele ridicate cu bani europeni. Pe seama nehotărâților, nici atât, căci dacă mesajele antijustiție vopsite în „lupta contra abuzurilor” n-au ținut până acum, e greu de crezut că vor mai prinde. Nici prestația lui Călin Popescu Tăriceanu nu s-a modificat, el pare doar mai flămând. Așa că mai rămâne bazinul social-democrat, din care ALDE ciugulește ritmic, precum vulturul din ficatul lui Prometeu”, scrie Rareș Bogdan, într-o analiză realizată pentru reporteglobal.ro.

„La această oră, actori bine antrenați, membri ALDE, fac un lobby inteligent prin taberele PSD, încercând să le inducă ideea că au numai de câștigat din mazilirea lui Dragnea. Argumentul suprem, garantarea libertății, sună ca o muzică plăcută la urechile unor baroni, sătui de șantajul subtil, dar de proporții grotești, cu secția specială de la Parchetul General. Ce butoane are Tăriceanu? Voturile din Parlament, care asigură majoritatea, dar și pe Tudorel Toader! Ce butoane are PSD? Remanierea lui Toader și amenințarea cu ridicarea imunității lui Tăriceanu. Și uite-așa, relația dintre PSD și ALDE nu se bazează pe un parteneriat onest, cum ar putea crede elevii cărora le preda Viorica Dăncilă pe vremuri cursuri de traforaj, ci pe un lanț de șantaje cu sumă nulă”, mai spune proaspătul politician.

„PSD este clar ce are de pierdut, dar voturile nu vor merge la ALDE, cum pretind niște consultanți ai lui Tăriceanu. Ci la Pro România. Și asta, pentru simplul motiv că președintelui ALDE îi lipsește ce are Victor Ponta: discurs. PSD este clar ce are de pierdut, dar voturile nu vor merge la ALDE, cum pretind niște consultanți ai lui Tăriceanu. Ci la Pro România. Și asta, pentru simplul motiv că președintelui ALDE îi lipsește ce are Victor Ponta: discurs. PSD este clar ce are de pierdut, dar voturile nu vor merge la ALDE, cum pretind niște consultanți ai lui Tăriceanu. Ci la Pro România. Și asta, pentru simplul motiv că președintelui ALDE îi lipsește ce are Victor Ponta: discurs”, conchide „Alesul” din PNL.

Vezi și

Carmen Dan începe ‘decapitările’! Cine preia Jandarmeria și ce i se pregătește ‘Fantomei Albe’

Vești extraordinare pentru români! Statul le poate oferi până la 40.000 de lei. Ce trebuie să faci

Unde lucrează soția lui Rareș Bogdan și ce salariu are

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare