sursa foto:  digi24.ro

Rareș Bogdan, către colegii de Coaliție: ‘În contextul războiului din Ucraina, trebuie să consolidăm, nu să periclităm economia’

Prim-vicepreședinte Partidului Național Liberal, europarlamentarul Rareș Bogdan, face apel la colegii de Coaliție, din PSD.

Rareș Bogdan le cere social-democraților să păstreze cota unică de impozitare, să nu introducă taxe și nici să le mărească. Rareș Bogdan explică faptul că, în contextul invaziei Rusiei în Ucraina, economia românească trebuie consolidată.

„Recomandările mediului de afaceri din România, adică cei care creează și susțin locuri de muncă, către decidenții din domeniul economic, ar putea fi cuprinse într-un enunț simplu: nu distrugeți ce ați realizat până acum! Adică: mențineți cota unică, pentru că a contribuit semnificativ la creșterea economică, a însănătoșit mediul antreprenorial, nu introduceți taxe care ar putea sufoca întreprinzătorii, sau nu le măriți, ajutați-i să-și poată face planuri de afaceri! Predictibilitatea fiscală aduce bunăstare, iar asta înseamnă contribuții enorme la buget, deci bani pentru investiții publice și susținerea unor domenii precum sănătate, educație.

Un întreprinzător, mare sau mic, trebuie să-și poată face un plan de afaceri multianual, nu pentru 3 luni, nu trebuie împins către faliment sau către munca le negru! Trebuie stimulată înființarea de locuri de muncă, creșterea sănătoasă, deoarece doar așa se creează premisele reducerii exodului de angajați!

PNL a spus mereu toate aceste lucruri, și e bine că acum, printr-o scrisoare a asociațiilor de investitori, români și străini, este încurajat să promoveze și mai departe politici economice de natură să consolideze mediul de afaceri și să formeze în continuare o clasă de mijloc. Digitalizarea, creșterea colectării taxelor, combaterea mai aspră a evaziunii, stimularea domeniilor cu potențial de creștere, deci de a plăti la timp taxe și impozite sunt esențiale. Mai ales acum, în contextul războiului din Ucraina. Trebuie să consolidăm, nu să periclităm economia!”, este mesajul lui Rareș Bogdan.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare