sursa foto:  facebook.com

Rareș Bogdan, despre atitudinea Austriei privind aderarea României la Schengen: ‘Unul dintre motive este legat de fondurile care ar urma să fie împărțite pentru sprijinul imigranților’

Rareș Bogdan, europarlamentar și prim-vicepreședinte PNL, a vorbit despre motivele pentru care Austria se opune încă aderării României în Spațiul Schengen. 

Unul dintre motive este legat de fondurile care ar urma să fie împărțite pentru sprijinul imigranților, 3,4 miliarde, și Austria solicită un sprijin din partea României și Bulgariei în împărțirea acestor bani.

Austria are 85.000 de imigranți, din care 75.000 ilegali, inițial ministrul de Interne a acuzat că o parte dintre ei au ajuns prin România. Noi le-am oferit date cu toată transparența, că granița cu Serbia este forțată undeva la 30-40 de ori pe zi, iar granița cu Ungaria este forțată la 800-900 de ori pe zi. Există zile cu 1.000 de forțări pe zi, inclusiv în zona gardului de 4 metri construit de Guvernul Orban”.

Un alt subiect sensibil, demontat de Rareș Bogdan, vizează zvonurile privind relele tratamente aplicate migranților de către polițiștii de frontieră:

Au existat multiple plângeri făcute de migranți cu privire la violență fizică din partea poliției de frontieră. Nicio plângere nu a fost însă înregistrată cu privire la rele tratamente aplicate asupra migranților din poartea poliției de frontieră din România. Există însă sute de plângeri la adresa Ungariei și Bulgariei”.

De asemenea, alte motive sunt alegerile din Austria Inferioară de unde vine ministrul de Interne al Austriei. Partidul său se află pe locul trei în sondaje, conform b1tv.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare