sursa foto:  Facebook

Rareș Bogdan reacționează! ‘Au eșuat’

Europarlamentul Rareş Bogdan afirmă că numirea Laurei Codruţa Kovesi în fruntea Parchetului European nu este încă sigură, în condiţiile în care Guvernul Dăncilă l-a susţinut pe candidatul francez.

Europarlamentul Rareş Bogdan afirmă că numirea Laurei Codruţa Kovesi în fruntea Parchetului European nu este încă sigură, chiar dacă Parlamentul European şi-a reafirmat susţinerea faţă de fosta şefă a CSM, pentru că în Consiliul UE încă „se joacă tare”, în condiţiile în care Guvernul Dăncilă l-a susţinut pe candidatul francez.

„Tentativele disperate ale liderilor PSD și ALDE de a o sabota pe Laura Codruța Kovesi au eșuat, dar asta nu înseamnă că nu vor mai încerca. Din informațiile mele, încă se joacă tare pentru poziția din Consiliul UE, care este acum prezidat de Finlanda. Vă reamintesc, Guvernul Dăncilă l-a susținut pe francezul Jean Francois Bohnert. Azi și mâine are loc la Helsinki o reuniune informală a miniștrilor din Consiliul Justiție și Afaceri Interne. Vom vedea ce se întâmplă. Cert este că Parlamentul European insistă ca investigarea și urmărirea penală a presupuselor infracțiuni cu bugetul UE – cum ar fi fraude, fapte de corupție sau fraude transfrontaliere cu TVA – să fie asigurate cât mai repede posibil. Sună rău pentru cei acuzați în România pentru chestii din astea, nu?”, scrie Rareş Bogdan pe Facebook.

La solicitarea Conferinței Președinților a Parlamentului European, președintele David Sassoli va trimite în următoarele ore o scrisoare către Consiliul UE în care va reitera susținerea față de Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, anunță instituția, într-un comunicat de presă, informează realitatea.net

Vezi și

Carmen Dan a dat un ultim ordin! Se scot femeile din Poliție

EXCLUSIV Scandal-monstru! Primăria, în război cu Protecția Consumatorilor: Nu are dreptul de a aplica legea

#Rezist provoacă un adevărat cutremur pe scena politică! Cine e ‘securistul’ din USR-PLUS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare