sursa foto:  stiripesurse.ro

EXCLUSIV Scandal-monstru! Primăria, în război cu Protecția Consumatorilor: Nu are dreptul de a aplica legea

Se confirmă sursele Bugetul.ro! La începutul lunii iulie, redacția noastră vă dezvăluia, pe surse, că circulația tramvaielor în Timișoara ar putea fi suspendată, în urma unui control efectuat de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului. Acum se confirmă informația publicată de Bugetul.ro.

„Potrivit informațiilor Bugetul.ro, inspectorii de la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorului Timiș le-au solicitat angajaților Primăriei Timișoara actele de proveniență ale tuturor tramvaielor din oraș. Conform informațiilor noastre, CRPC Timiș, instituție în fruntea căreia se află comisarul-șef Sorin Susanu, a descoperit nereguli la înmatricularea tramvaielor. Mai mult, fiind extrem de vechi și nesigure pentru timișoreni, acestea ar putea fi scoase din circulație”, scriam la 5 iulie.

Vezi și SURSE Dezastru într-unul dintre cele mai mari orașe din România?! Circulația tramvaielor, aruncată-n aer!

Ieri, presa locală a confirmat cele anunțate de redacția noastră. Transportul în comun timişean ar putea fi extrem de grav afectat. Un număr de 35 de tramvaie din parcul STPT, aflate în circulaţie, nu au absolut niciun agrement tehnic din partea Autorităţii Feroviare. Mai mult, spune reprezentantul acesteia, Societatea de Transport Local Timişoara nu mai are autorizaţie pentru construcția, modernizarea, repararea și întreținerea căilor de rulare pentru tramvaie, iar cea pentru repararea și întreținerea tramvaielor este expirată din data de 1 aprilie 2019, a notat, marți, 16 iulie, debanat.ro.

Conform sursei citate, controlul realizat de cei de la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Timiş la Societatea de Transport Local – STPT, în urmă cu câteva zile, e aproape să lase fosta regie fără tramvaie în circulaţie. Pentru rezolvarea situaţiei prefectul Eva Andreaș a convocat, marţi, la Prefectura Timiş, o ședință în vederea rezolvării problemei descoperite. În urma controlului efectuat de Protecția Consumatorilor, cei de la STPT nu au prezentat documentele de omologare a tramvaielor vechi din Timișoara. Societatea a avut la dispoziţie 15 zile pentru a prezentat CRPC Timiș documentele solicitate, dar hârtiile nu au fost oferite comisarilor nici la ora actuală. În aceste condiţii se punea problema opririi tramvaielor vechi de la circulație. La ședința au participat reprezentanți ai Autorității Feroviare Române, reprezentantul Primăriei Timișoara – Chiș Culiță, directorul STPT, Nicolae Bitea, comisarul șef Sorin Susanu – Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor și IPJ Timiș – Serviciul Rutier, comisar șef Florin Turnagiu. Deși a fost invitat la ședință, primarul Nicolae Robu nu a venit.

Protecția Consumatorului nu are dreptul să aplice legea???

Primăria condusă de Nicolae Robu acuză că CRPC-ul condus de Sorin Susanu nu are dreptul de a aplica legislația în vigoare în cazul circulației tramvaielor.

„Considerăm că Protecția Consumatorilor Regiunea Vest nu are asemenea competențe și că nu are dreptul de a aplica prevederile legislației în vigoare în ceea ce privește circulația tramvaielor”, ne-a precizat Direcția de Comunicare a Primăriei Timișoara, care a citat răspunsul primit de la Direcția Generală Drumuri, Poduri, Parcaje și Rețele Utilitare.

Iată răspunsul integral primit de la Primăria Timișoara:

Vezi și EXCLUSIV Carmen Dan, desființată după ce și-a dat demisia! ‘Oameni mici care ajung în funcții mari’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare