sursa foto:  stiridiaspora.ro

Rareș Bogdan și Ludovic Orban, out din cursa pentru Primăria Capitalei! Cine va candida din partea PNL

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, și Ludovic Orban, premierul României și președintele PNL, nu vor candida la Primăria Capitalei din partea liberalilor.

Luni, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu se va implica în nominalizarea candidatului pentru Primăria Bucureștiului.

De asemenea, el a respins ideea ca Ludovic Orban să candideze din partea PNL la alegerile locale.

„Asta nu cred, ştiu că există o discuţie, nu ştiu de unde a venit, că ar fi bine să candideze Ludovic Orban pentru Primpăria Capitalei. Eu nu cred acest lucru. Domnul Orban este foarte potrivit pentru poziţia de prim-ministru şi eu personal îmi doresc să rămână pe poziţia de prim-ministru. Nu mi s-ar părea util absolut deloc să se meargă pe un scenariu cu candidatura Orban pentru Municipiul Bucureşti”, a declart Klaus Iohannis, întrebat dacă e necesară măsurarea lui Ludovic Orban în sondaj pentru o eventuală candidatură la Primăria Capitalei.

De altfel, nici premierul Orban nu vrea să candideze la alegerile locale.

„Nu, nu, sunt măsurat  numai ca grad de satisfacţie faţă de exercitarea funcţiei de premier, (…) nu sunt măsurat ca şi candidat la Primăria Capitalei”.

Cum Klaus Iohannis nu se va implica în lupta pentru Primăria Capitalei și Rareș Bogdan iese din ecuație.

Europarlamentarul PNL a declarat recent că va candida la alegerile locale doar dacă îi cere Klaus Iohannis.

În plus, Rareș Bogdan i-a cerut lui Ludovic Orban să-l scoată din sondajele referitoare la Primăria Capitalei.

„Mă rog la Dumnezeu să nu-i dea acest gând şi să nu mă cheme. Sper să mă cheme să susţin candidatul. Să îmi spună să îl ajuţi pe x sau să îl ajuţi pe y. O să vorbesc dimineaţă cu Ludovic Orban să mă scoată de pe chestionarele de sondaje. Eu am spus că nu candidez. Nu are rost să mă măsoare. Eu stau bine. Fiecare om îşi alege un drum în viaţă”, a declarat Rareş Bogdan, la România TV, duminică, întrebat dacă va candida la Primăria Capitalei dacă va fi chemat de Klaus Iohannis la discuţii în acest sens.

În aceste condiții, în cursa pentru Primăria Capitalei ar rămâne preşedintele PNL Sector 6, Ciprian Ciucu, președintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, şi şeful Cancelariei premierului Ludovic Orban, Ionel Dancă.

De asemenea, liberalilor le rămâne și varianta de a-l susține pe Nicușor Dan, candidat independent, sau pe Vlad Voiculescu, candidat PLUS.

Nicușor Dan și Vlad Voiculescu sunt și ei incluși în sondajul comandat de PNL.

Vezi și

SURSE Începe marea curățenie, după ce apropiata lui Liviu Dragnea a pierdut șefia

Ies la iveală detalii incendiare! Șeful Serviciului de Pază și Protecție, cunoscutul general Lucian Pahonțu, ar reveni pe scena politică

Vești mari! Mai multe zile libere pentru anumiți români

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare