sursa foto:  Inquam Photos/Sabin Cîrstoveanu

Răsturnare de situație! Clotilde Armand susține că Brai-Cata este mai ieftin decât Romprest

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susține că operatorul de salubrizare Brai-Cata este mai ieftin decât Romprest.

Potrivit lui Armand, prețul pentru colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deșeuri necontrolate la Brai-Cata este de 629 de lei/tonă fără TVA, în vreme ce la Romprest e 883 de lei/tonă fără TVA.

„Pentru corecta informare a cetățenilor din Sectorul 1 și pentru combaterea știrilor false care circulă în anumite publicații:

Vineri, 23.07.2021, Administrația Domeniului Public Sector 1 a achiziționat servicii de colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare a 100 de tone de gunoaie în aria Sectorului 1, în valoare totală de 62.900 de lei. Serviciile includ atât deșeurile necontrolate cât și coșurile de gunoi stradale.

Chiar dacă ne aflăm într-o stare de alertă cauzată de șantajul operatorului delegat de salubrizare și achiziția a fost făcută în regim de urgență, prețul total per tonă este mai mic decât cel prestat de Romprest, conform facturilor publicate.

Prețul pentru colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deșeuri necontrolate:
– 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL;
– 883 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest.

Pentru coșurile de gunoi stradale Romprest facturează la metru pătrat (!). În factură, preluarea gunoiului din coșuri stradale se numește „întreținere curățenie” pentru a împiedica comparația cu alte UAT și alte firme. Prețul pentru colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deșeuri din coșuri stradale:
– 629 de lei/tonă fără TVA prin firma Brai-Cata SRL;
– 4796 de lei/tonă fără TVA prin firma Romprest, de peste 7,5 ori mai mult decât Brai-Cata.

Atașat aveți factura Romprest pentru salubrizarea stradală în perioada 16-31 martie 2021, pe care o puteți vedea integral la adresa de mai jos:
https://bit.ly/RomprestMartie2021

PS: V-am mai spus și cu alte ocazii: matematica învinge mereu.
PPS: Săptămâna viitoare pregătim demersurile juridice pentru recuperarea prejudiciului de 50 de milioane de Euro de la Romprest în urma deciziei emise de Ministerul Finanțelor”, spune Armand.

Brai-Cata, fondată de un italian acuzat de legături cu Cosa Nostra

Clotilde Armand a profitat de impunerea stării de alertă în sector și a încheiat un contract completementar cu o altă firmă de salubritate, care va activa în paralel cu Romprest. Deși Clotilde Armand îi acuză pe cei de la Romprest că au practicat un tarif mult prea mare, noul contract, cu firma BRAI-CATA este unul mult mai costistitor decât cel cu Romprest. 

Firma BRAI-CATA este una controversată. Aceștia au avut, în anii 2000, ca acționari cetățeni italieni suspectați de legături cu Mafia siciliană, potrivit presei vremii. După 2008, când italienii au ieșit din firmă, societatea a fost controlată timp de zece ani de un controversat afacerist român, Doru Florescu, acuzat de evaziune fiscală în două dosare. De un an, BRAI-CATA e deținută de un partener de afaceri al lui Florescu, scrie Știripesurse.ro.

BRAI-CATA și Cosa Nostra

Potrivit documentelor firmei publicate în Monitorul Oficial, începând cu 27 februarie 2008, compania Urban a lui Doru Florescu a preluat pachetul majoritar de acțiuni la firma BRAI-CATA din Brăila de la cetățenii italieni Rosario Raneri din Bagheria, Esposito Raffaele și Nudo Ernesto din Siracusa, Sicilia. Administrator la BRAI-CATA a fost numită Clara Florescu, soția lui Doru Florescu. Reamintim că, la acea vreme, administrator la compania Urban din Vâlcea era Constantin Petrescu, actualul proprietar al BRAI-CATA, scrie G4media.ro.

Conform presei anilor 2000, Rosario Raneri (fost polițist) a fost vizat de o anchetă de spălare de bani a Parchetului general, cu Direcția de Investigații Antimafia de la Roma. Fostul polițist era acuzat de legături cu Cosa Nostra. El a fost asociat cu Paul Brener, contabilul lui Bernardo Provenzano, un alt personaj acuzat de legături cu mafia și binecunoscut jurnaliștilor anilor ’90.

Ziarul Adevărul nota în februarie 2002 că însuși fostul director adjunct al SRI, celebrul general Gioni Popescu, s-ar fi deplasat la Brăila și Galați pentru a obține informații despre ”rețeaua firmelor și afacerilor cu acționari italieni suspectați de apartenență la Cosa Nostra”.

După 2008, italienii au plecat din România, vânzând afacerea către firma Urban, din Vâlcea.

În prezent, BRAI-CATA este deținută de unul dintre partenerii de afaceri ai lui Doru Florescu, Constantin Petrescu. Petrescu este asociat unic, conform datelor de la Registrul Comerțului, verificate de Bugetul.ro.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Prețuri comparative gunoi Servicii de colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare deş™euri necontrolate: Servicii de colectare, transport și tratare/eliminare/depozitare depozitare pentru deş™eurile din coÈurile stradale: Romprest 883 lei/tonă Brai- Brai-Cata Romprest 629 lei/tonă 4796 lei/tonă Brai-Cata 629 lei/tonă”

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare