dna

sursa foto:  dcnews.ro

Răsturnare de situație! Procurorul-şef care era considerat o variantă pentru înlocuirea lui Kovesi renunţă la demisie

În ziua în care trebuia să aprobe mutarea la un alt parchet a procurorului Daniela Lupu, procuror-şef al Serviciului Teritorial Piteşti al DNA, Secţia pentru procurori a luat act de retragerea demisiei magistratului.

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de renunţarea la cererea de eliberare din funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Piteşti din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, formulată de doamna procuror LUPU DANIELA”, se arată în ordinea de zi soluţionată a şedinţei Secţiei pentru procurori a CSM de marţi, 21 mai.

Daniela Lupu a fost procuror şef al DIICOT Vâlcea. A preluat conducerea DNA Piteşti în 2013, iar după expirarea mandatului a fost delegată pentru mai multe intervale succesive de şase luni. În octombrie 2018 a fost numită din nou de CSM în funcţia de procuror-şef al serviciului teritorial al DNA Piteşti.

La începutul anului 2018, numele Danielei Lupu a fost vehiculat în presă ca posibilă înlocuitoare a Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA. Procurorul Lupu a avut parte şi de achitări de răsunet, cum a fost cea a fostului preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, şi a actualului trezorier al PSD, Mircea Drăhici, scrie știripesurse.ro

Citește și:

Alertă De azi, e obligatoriu! Modificare-cheie în privința salariaților din România

EXCLUSIV Cine finanțează ONG-ul Declic, cel care a organizat mega-protestul ‘Toți pentru Europa’

Liviu Dragnea face o nouă promisiune! Mii de români vor primi mai mulți bani

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare