sursa foto:  libertatea.ro

Răsturnare spectaculoasă de situație în privința Elenei Udrea! Când ar putea fi eliberată

Vești uriașe pentru fostul ministru al Turismului, Elena Udrea! Fosta „Blondă de la Cotroceni” ar putea fi eliberată mai repede decât se aștepta. 

În această săptămână, Udrea va primi răspunsul la recursul pe care l-a făcut la Înalta Curte din Costa Rica. După ce le-au fost refuzate cererile de eliberare condiționată, Elena Udrea și Alina Bica s-au adresat Instanței Supreme din Costa Rica, acuzând că sunt ținute ilegal în arest preventiv.

Ele s-au adresat magistraților de la Sala Constitucional (n.r. – Înalta Curte din Costa Rica), prin habeas corpus și cer să fie eliberate. La 6 noiembrie, Alina Bica și Elena Udrea au făcut recurs la Instanța Supremă. În recursul adresat instanţei constituţionale, Udrea a invocat imposibilitatea de a-şi primi copilul în penitenciar, din cauza condiţiilor inadecvate.

Vezi și Exclusiv Mega-cadou de Crăciun pentru Elena Udrea – ‘Semnalul’ pe care îl așteaptă avocatul său pentru a ataca

În ziua următoare, Înalta Curte a dat curs solicitării Elenei Udrea și a cerut un raport de la Tribunalul Penal din Pavas, care a ordonat arestarea preventivă pentru două luni a fostului ministru, respectiv de la reprezentanții penitenciarului.

Tribunalul și-a prezentat argumentele vineri, 9 noiembrie, iar reprezentanții închisorii Vilma Curling au oferit raportul luni, 12 noiembrie.

Astfel, magistrații de la Înalta Curte vor putea rezolva recursul în această săptămână, informează jurnalista Amelia Rueda, pe site-ul său.

În ceea ce o privește pe Alina Bica, aceasta a contestat solicitarea de extrădarea, printr-o serie de argumente care nu au fost detaliate de Sala Constitucional.

Pentru a rezolva recursul acesteia, magistrații au solicitat informații de la Tribunalul din Pavas, care, de asemenea, au fost prezentate și urmează să se ia o decizie în privința ei.

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute pe 3 octombrie de autorităţile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României.

Vezi și Guvernul a hotărât! Milioane de pensionari sunt vizați-Ce se va întâmpla cu varsta de pensionare

Un gigant spaniol dă lovitura! Ridică o nouă fabrică în România, cu finanţare de la stat! Ce va produce

Vești uriașe! Cine ar putea beneficia de al 13-lea salariu în luna decembrie – Milioane de angajați sunt vizați

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare