sursa foto:  ilovebrasov.ro

Rata infectărilor în București, sub 3 la mia de locuitori! Măsuri de relaxare în Capitală

Potrivit datelor Grupului de Comunicare strategică, în București, astăzi, rata infecărilor a scăzut sub 3 la mia de locuitori, mai exact, a ajuns la 2,52. 

Acest lucru înseamnă, conform declarației prefectului Capitalei, Traian Berbeceanu, redeschiderea restaurantelelor și barurilor la interior, cinematografelor, teatrelor și sălilor de jocuri de noroc, în limita a 30% din locuri.

„Din fericire, printr-un efort comun al cetățenilor municipiului București, în primul rând, dar și al autorităților, incidența infectării cu Covid 19 a scăzut la 2,96 / la o mie de locuitori. (…) Vom urmări evoluția indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situația pe care cu toții ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3 / la o mie de locuitori, vom convoca în ședință Comitetul Municipal București pentru Situații de Urgență în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate!

Astfel, în conformitate cu prevederile normative în vigoare, printre măsurile vizate se numără și:

  • permiterea funcționarii cu o capacitate de maxim 30% a instituțiilor/sălilor de spectacol și cinematografelor”
  • redeschiderea activităților „la interior” a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unității;
  • permiterea activităților cu publicul, până în limita a 30% a spațiului destinat, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Facem un apel la respectarea cu strictețe, în continuare, a măsurilor aflate în vigoare, astfel putând ca, în curând, măsurile de relaxare să fie și mai generoase!”,  anunța Traian Berbeceanu miercuri, pe Facebook.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte vineri la prânz după ce de două zile incidenţa COVID-19 se menţine sub 3 în Capitală. Este aşteptat ca autorităţile locale să decidă şi să anunţe măsuri de relaxare în Bucureşti în contextul pandemiei de COVID-19.

Vezi și:

Avertisment dur: Pensionarii vor ajunge sub pragul sărăciei

După 2 săptămâni, Lucian Bode s-a răzgândit! Prima promisiune pe care nu și-o respectă ministrul de Interne

Legea pensiilor: Ce schimbări importante îi așteaptă pe români de la 1 septembrie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare