sursa foto:  bzv.ro

Război în PSD! Un personaj cheie dat afară din partid. Acum e noul Cioloș

După ce primarul Iașiului, Mihai Chirica a zguduit din temelii PSD, lucrurile păreau că s-au calmat, deși în ultima perioadă și Victor Ponta a scos securea războiului. Dacă până acum, social democrații își cam spălau lucrurile în familie, iată că lucrurile au început să se schimbe.

Zilele trecute, un adevărat război a izbucnit între două personaje cheie din partid: senatorul Adrian Țuțuianu, președinte PSD Dâmbovița și președinte al Comisiei de Control a SRI, și Alexandru Oprea, actualul șef al Consiliului Județean Dâmbovița și fost șef al SRI Dâmbovița.

Conflictul ar fi pornit de la refuzul lui Oprea de a urma instrucțiunile lăsate de Țuțuianu cu privire la repartizarea banilor către primăriile din județ. Edilii, cărora li s-a promis marea cu sarea în campanie pentru a scoate un scor bun, s-au plâns imediat la Țuțuianu. Acesta i-a atras atenția lui Oprea că are un program de îndeplinit sau pleacă.

Nu sunt Grindeanu , iar Ţuţuianu Dragnea

Asta l-a înfuriat foarte tare pe actualul președinte al Consiliului Județean, obișnuit să dea ordine în stilul milităresc din SRI și nicidecum să execute.

„Eu nu sunt Grindeanu, iar Ţuţuianu Dragnea . El trebuie să conducă PSD Dâmboviţa politic, iar eu administrativ.  Aşa a fost înţelegerea. Dacă îi dau telefon de fiecare dată la Bucureşti să-l întreb cum să procedez şi ce măsuri să iau, înseamnă că sunt un fel de Grindeanu de Dâmboviţa”, ar fi zis  Oprea, citat de Cronica de Găești, ziar din orașul în care Rovana Plumb și Adrian Țuțuianu au cabinetele localizate chiar în centrul orașului.

Lui Oprea i s-a cerut demisia, dar se pare că acesta, în calitate de omul care știa tot ce mișcă în județ din postura de șef SRI, ar fi scos la înaintare argumente atât de puternice încât Țuțuianu și primarii nemulțumiți au scăzut tonul și au hotărât să nu-i mai retragă sprijinul politic acordat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.

În schimb, în încercarea de a estompa prejudiciile de imagine provocate de acest conflict care este deja de notorietate în județ, Oprea a fost sancționat cu suspendarea pe un an de zile din PSD, asta după ce acesta își dăduse singur demisia din funcția de secretar general al PSD Dâmbovița.

Decizia a fost anunțată chiar de Adrian Țuțuianu într-o conferință de presă. Adrian Țuțuianu este omul politic cu cea mai mare influență în județ.

În acest context, actualul șef al Consiliului Județean Dâmbovița devine un fel de Cioloș. Un tehnocrat cu sprijin politic, nedorit de primari, dar impus de sus, fără drept de apel. Interesant este de văzut ce va face Oprea în următorii ani pentru județul Dâmbovița și dacă va reuși să se impună și electoral.

Reamintim că PSD a obținut un scor de peste 62% în Dâmbovița la alegerile parlamentare din decembrie, fiind unul dintre cele mai roșii județe din țară.

Citește și…

Care ar fi adevărata avere a Ilenei Ciuculete

De necrezut! Protestatarii #Rezist vor să meargă la Bruxelles! Care este motivul

Asasinul din Oradea s-a sinucis! Care ar fi fost adevăratul motiv al crimei comise de acesta

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare