sursa foto:  reportervirtual.ro

RCS&RDS a dat lovitura! Mutare în forță pe piață

Grupul RCS&RDS/Digi anunță, luni, pe Bursă, că a dat marea lovitură! Digi face public faptul că tranzacția prin care a preluat AKTA a fost autorizată de Consiliul Concurenței.

Valoarea tranzacției se ridică la aproximativ 77 de milioane de euro.

„Evenimente importante de raportat: Autorizarea de către Consiliul Concurenței a operațiunii de concentrare economică realizată de filiala din România a Societății („RCS&RDS”) prin dobândirea controlului asupra unor active deținute de întreprinderile Akta Telecom S.A., Digital Cable Systems S.A. și ATTP Telecommunications S.R.L.

Societatea dorește să își informeze investitorii și piața că la data de 24 iulie 2020 Consiliul Concurenței a emis decizia nr. 38/21.07.2020 („Decizia CC”), prin care a autorizat operațiunea de concentrare economică realizată prin dobândirea controlului unic de către RCS&RDS asupra anumitor active, conform contractelor încheiate la data de 28 noiembrie 2019 (împreună „Contractele”) între filiala din România a Societății, acționând în calitate de cesionar („Cesionarul”) și Digital Cable Systems S.A., AKTA Telecom S.A., respectiv ATTP Telecommunications S.R.L., (împreună „Cedenții”).

În baza Contractelor, RCS&RDS va opera rețelele Cedenților și va furniza servicii de comunicații către clienți, în
schimbul plății unei chirii.

Condiția suspensivă a aprobării concentrării economice de către Consiliul Concurenței a fost îndeplinită; decizia de neobiecțiune fiind însă condiționată de respectarea de către RCS&RDS a angajamentelor asumate și acceptate de către autoritatea de concurență („Angajamentele”).

Angajamentele au fost oferite de RCS&RDS pentru a înlătura anumite îngrijorări concurențiale ridicate de către
Consiliul Concurenței privind concentrarea și au, în principal, două dimensiuni:
– relația RCS&RDS cu clienții preluați potrivit Contractelor și
– relația RCS&RDS cu furnizorii de Canale Tv.

Angajamentele asumate cu privire la clienții preluați au o durată de 3 ani de zile de la data autorizării și se referă, în principal, la obligația RCS&RDS de a dezvolta rețelele și de a oferi în beneficiul a cel putin 95% din numarul total de clienți preluați de servicii de comunicații la același nivel de calitate din punct de vedere tehnic cu cel oferit
clienților existenți. În plus, RCS&RDS va oferi tuturor clienților posibilitatea de a beneficia de pachetele și prețurile oferite clienților existenți și nu va majora prețurile pentru aceeași perioadă de trei ani.

Angajamentul asumat de către RCS&RDS cu privire la furnizorii de Canale Tv este valabil pentru o durată de 5 ani
de la data autorizării. Acesta are ca obiect obligația asumată de către RCS&RDS ca, în cazul în care nu ajunge la un acord comercial cu orice furnizor de Canale Tv pentru retransmiterea respectivelor Canale Tv în Pachetul de bază al RCS&RDS, să ofere respectivului furnizor posibilitatea ca acestea să fie incluse în Extra – opțiuni ale RCS&RDS, ce vor fi oferite clienților RCS&RDS în schimbul plății unui tarif suplimentar, care va fi în principal stabilit de către furnizorul de Canale Tv.”, informează RCS&RDS.

Vezi și

EXCLUSIV În plină pandemie, rromii încalcă legea, iar jandarmii închid ochii!

Scandalos! Cum a ajuns Judecătoarea Camelia Bogdan să primească 25.000 de dolari de la Fundația Centrul Rațiu pentru Democrație

Scandal de proporții în Poliția Locală. Cum au profitat mai mulți șefi ai Poliției Locale de starea de urgență în plină pandemie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare