sursa foto:  stiripesurse.ro

Relațiile dintre România și Austria se răcesc oficial! Gest făcut de Ministerul de Externe, după ce Austria a blocat aderarea României la Schengen

Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, a fost rechemat în țară, la ordinul ministrului de Externe, Bogdan Aurescu.

Decizia MAE vine după ce Austria a blocat aderarea României la spațiul Schengen.

Decizia părții române este un gest politic care subliniază poziția României de dezacord ferm cu conduita Austriei și indică decizia de diminuare a nivelului actual al relațiilor cu acest stat, subliniază Ministerul de Externe.

Ministerul Afacerilor Externe informează că, având în vedere poziția Austriei de a vota negativ Decizia privind aderarea României la spațiul Schengen în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri Interne din 8 decembrie 2022, din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Austria, Emil Hurezeanu, a fost chemat în țară pentru consultări. Conducerea Ambasadei României la Viena va fi asigurată la nivel de însărcinat cu afaceri ad interim.

Potrivit cutumelor diplomatice, decizia părții române este un gest politic care subliniază poziția României de dezacord ferm cu conduita Austriei și indică decizia de diminuare a nivelului actual al relațiilor cu acest stat”, a informat, vineri, MAE.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare