sursa foto:  qmagazine.ro

Replici spumoase la interviul pentru șefia Înaltei Curți! Cristina Tarcea a ieșit la atac

Replici spumoase la interviul susținut la CSM, joi, de judecătorul Corina Corbu, singurul magistrat care candidează pentru funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Corbu a susținut că nu a fost niciodată „în case conspirative”. În replică, actuala șefă a ÎCCJ, Cristina Tarcea, i-a spus „Nu ştiţi dumneavoastră că nu aţi fost!”.

În cadrul interviului susţinut în faţa membrilor Secţiei pentru judecători a CSM, Corina Corbu a fost întrebată de Gabriela Baltag dacă a fost în „case conspirative” şi ce părere are despre unii judecători „decoraţi” de ambasade.

„În case conspirative eu nu am fost. Nu o să merg niciodată”, a spus Corina Corbu, moment în care a fost întreruptă de actuala şefă a Instanţei supreme, Cristian Tarcea: „Nu ştiţi dumneavoastră că nu aţi fost!”.

„Cu siguranţă, nu am fost. Nici pomeneală. Prezenţa unui judecător într-o astfel de casă, înainte de orice, este o problemă de legalitate. Nu are de ce să meargă un judecător într-o astfel de casă. Nu are voie să pună în pericol percepţia în legătură cu independenţa actului de justiţie, cu care am fost învestiţi. Cred că judecătorilor le revine o anumită rezervă, atât în viaţa personală, cât şi în cea profesională. Ei trebuie să fie în permanenţă atenţi la percepţia pe care o creează în spaţiul public, prin prezenţa într-un loc sau altul”, a continuat Corina Corbu.

Corina Corbu, în prezent preşedinte al Secţiei de contencios de la ÎCCJ, este singurul candidat la şefia Instanţei supreme, după ce Cristina Tarcea a anunţat că nu mai doreşte un nou mandat.

Vezi și

Carmen Dan a dat un ultim ordin! Se scot femeile din Poliție

EXCLUSIV Scandal-monstru! Primăria, în război cu Protecția Consumatorilor: Nu are dreptul de a aplica legea

#Rezist provoacă un adevărat cutremur pe scena politică! Cine e ‘securistul’ din USR-PLUS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare