sursa foto:  aa.com.tr

Reprezentant al Românilor din Italia: Foarte mulți conaționali de-ai noștri au votat-o pe Giorgia Meloni

Eugen Terteleac, președinte al Asociației Românilor din Italia (AOR), a declarat, luni, că foarte mulți români au votat-o pe Giorgia Meloni.

Terteleac a precizat că Fratelli d’Italia, partidul Giorgiei Meloni, le-a dat de înțeles românilor din Italia că e interesat și de soarta acestora.

Fratelli d’Italia, partidul câștigător al alegerilor generale din Italia, a lăsat loc de înțeles că este interesată ca românii din țara peninsulară să se integreze în politica de dreapta, a declarat Eugen Terteleac, președinte al Asociației Românilor din Italia (AOR), luni, pe B1 TV, la „News Pass”.

Președintele AOR susține că a avut „încă dinaintea alegerilor informația că foarte mulți conaționali de-ai noștri vor vota partidul Fratelli d`Italia”.

Întrebat care este explicația, Eugen Terteleac a adăugat: „Pentru prima dată în Italia, partidele de dreapta, coaliția de dreapta nu a adus în dezbatere publică problema siguranței naționale, așa-zisa problemă a siguranței naționale care era deseori atribuită categoriilor sociale cele mai defavorabile, în cazul de față românilor. Românii au suferit foarte mult. Ne amintim când, în 2009, Berlusconi a ieșit cu situația, cu odioasa crimă a lui Mailat și a pus asupra comunității de români o etichetă care încă în zilele de astăzi ne urmărește”.

Personal am avut niște discuții, cu vreo două luni în urmă, cu partidul Fratelli d’Italia, care ne-a spus, ‘atenție, paradigma se schimbă, noi nu vom aduce în discuție această problemă care a fost tot timpul folosită de partidele din centru-dreapta, noi vom merge pe chestii concrete’. Au lăsat loc de înțeles că sunt interesați ca românii din Italia să se integreze în politica de dreapta, adică să facă și acest pas de integrare, nu doar socială, și politică în Italia”, a mai spus el.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare