sursa foto:  Facebook

Rezultat bun! CFR Marfă ia măsuri concrete

CFR Marfă a bugetat pentru anul în curs venituri totale de aproape 1,1 miliarde de lei, în creştere, pe fondul majorării indicatorului mărfuri transportate, la care se adaugă transporturile militare conform convenţiei încheiate cu Ministerul Apărării Naţionale, potrivit proiectului de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 al Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „CFR Marfă” SA, aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Conform instrumentului de motivare care însoţeşte proiectul de HG, în bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2020 sunt programate venituri totale de 1,096 miliarde de lei, „în creştere, faţă de realizările anului precedent, cu 42,46%, a cheltuielilor totale cu o creştere cu 12,51%, societatea programând un rezultat brut echilibrat”.

„Veniturile au fost majorate ca urmare a creşterii indicatorului mărfuri transportate, la care se adaugă transporturile militare conform convenţiei încheiate cu MAPN”, se arată în documentul citat.

Ponderea cea mai mare în totalul mărfurilor transportate de companie o are cărbunele energetic (50%), conform contractelor încheiate cu complexele energetice. De asemenea, transportul de produse petroliere, ale industriei chimice, de sare, cereale sau lemn prezintă creşteri în anul 2020.

„Această majorare a veniturilor, corelată cu creşterea cheltuielilor, conduc la programarea încheierii exerciţiului financiar al anului echilibrat”, se menţionează în instrumentul de motivare.

Faţă de realizările anului precedent, compania îşi reduce plăţile restante cu 47,5%, pe baza unui program care conţine măsuri concrete, cuantificabile şi termene de realizare pentru întreg anul 2020.

La capitolul cheltuieli cu personalul, este prevăzută suma de 357,22 milioane de lei. Din total, 315,92 milioane de lei reprezintă salariile, iar 25,07 milioane de lei bonusuri.

„Cheltuielile de natură salarială au fost stabilite cu respectarea prevederilor art. 48 alin. (1) lit. a din Legea nr. 5/2020 a bugetului de stat pe anul 2020 şi a reîntregirii acestora, pentru întregul an 2020, determinate ca urmare a acordării unor creşteri salariale în anul 2019 şi majorării salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată”, mai arată sursa citată.

Compania are alocate pentru anul 2020 investiţii în valoare de 81 de milioane de lei. Numărul mediu de salariaţi prognozat pentru sfârşitul anului se ridică la 5.523, iar câştigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială se ridică la 5.095,04 lei.

CFR Marfă are trecute în proiectul de buget de venituri şi cheltuieli plăţi restante în valoare de 493,97 milioane de lei, din care 261,87 milioane de lei principalul, şi creanţe restante de 300,77 de milioane de lei.

Vezi și:

EXCLUSIV Susținere totală pentru un cunoscut șef de la ANPC: Gabriela Firea, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu își dau mâna

EXCLUSIV Guvernul Orban instalează un personaj controversat într-o funcție-cheie: Pagubă de 1 milion de euro

Predoiu aproape ‘călcat în picioare’ de către procurori

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare