sursa foto:  Agora.md

Rezultate îngrijorătoare! Cât timp poate rezista coronavirusul pe bancnote și telefon

Noul coronavirus poate rămâne infecțios pe suprafețe precum bancnote, ecranele telefoanelor și pe oțelul inoxidabil pentru o perioadă mai lungă decât se credea până acum, arată un nou studiu al Agenției Naționale de Știință a Australiei, citat de BBC.

Cel mai nou studiu realizat de Agenția Națională de Știință a Australiei a descoperit că virusul este ”foarte rezistent”, supraviețuind 28 de zile pe suprafețe fine precum sticla ecranului telefonului, dar și pe bancnotele din plastic și hârtie, când acestea sunt păstrate la 20 de grade Celsius, care este temperatura camerei.

De notat că studiul a fost realizat în laborator, la temperatura camerei, în condiții de întuneric, notează BBC. Anterior, s-a demonstrat, totuși, că razele UV pot distruge coronavirusul. Până acum, mai mulți experți au pus la îndoială amenințarea reală reprezentată de transmiterea infecției pe suprafețe în viața reală. Experiența a demonstrat că virusul se transmite cel mai adesea prin tuse, strănut și vorbit, dar experții spun că poate să se răspândească și particulele de aer, precum și prin suprafețe precum metal sau plastic, notează Hotnews.ro.

Citește și:

Mare atenție! Riscați să rămânți fără acest tip de pensie

Veste bună pentru mii de români! Veți beneficia de noi condiții de muncă

Curtea de Conturi intervine în scandalul momentului și trimite dosarul la DNA. Raed Arafat, Cornelia Nagy și generalul Dan Paul Iamandi sunt menționați

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare