sursa foto:  Digi24.ro

Rezultatele studiilor clinice! Câtă protecție oferă vaccinul Moderna

Vaccinul Moderna împotriva Covid-19 a produs anticorpi care au persistat la 90 de zile după vaccinare, potrivit studiului a 34 de participanți de la începutul studiilor clinice, publicat joi în New England Journal of Medicine.

Durata protecției oferită de vaccinul Moderna, fără îndoială, mai lungă, dar acestea sunt primele date pe o perioadă de câteva luni, validate independent de o revistă științifică. Participanții vor fi urmăriți timp de 13 luni pentru a verifica protecția pe termen lung, spun autorii, citaţi de AFP

Cercetătorii de la Institutul Național de Sănătate au testat nivelul a două tipuri de anticorpi împotriva coronavirusului la 90 de zile de la a doua doză de vaccin, care în sine este administrată la 28 de zile după prima.

Cercetătorii de la Institutul Național de Sănătate au testat nivelul a două tipuri de anticorpi împotriva coronavirusului la 90 de zile de la a doua doză de vaccin, care în sine este administrată la 28 de zile după prima.

Anticorpii sunt doar o componentă a răspunsului imun, alături de limfocitele B (memorie imună, producerea de anticorpi) și T (care distrug celulele infectate).

Cercetătorii observă că datele privind celulele cu memorie imună nu sunt încă cunoscute, dar studiile anterioare au arătat că vaccinul poate afecta celulele ucigașe.

Anthony Fauci, directorul Institutului de Boli Infecțioase, a declarat pentru AFP într-un interviu recent că este „sigur” că memoria imună creată de vaccin va dura ceva timp. Dar „nu știm dacă va fi unul, doi, trei sau cinci ani, nu știm”, a spus el.

„Este o veste destul de bună în ansamblu”, a declarat joi Benjamin Neuman, profesor la Universitatea Texas A&M, pentru noul studiu, menționând că chiar și la vârstnici răspunsul imun a rămas rezonabil de puternic”.

Citește și:

‘Fără penali’? USR-PLUS vrea să-l trimită în Parlament pe fratele unui condamnat pentru proxenetism

Vești bune de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS): Analizele și investigațiile medicale, decontate de stat oriunde în țară

EXCLUSIV De ce a fost decorată asistenta lui Marcel Vela: Se află în spatele campaniilor majore desfășurate pe timp de pandemie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare