sursa foto:  gov.ro

România e pe val! Cea mai mare creștere economică din UE! Anunțul făcut de Ludovic Orban

Președintele Camerei Deputaților și al PNL, Ludovic Orban, anunță că economia României a crescut cu 5,3% față de trimestrul anterior.

Potrivit lui Ludovic Orban, aceasta este cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană.

Economia a răspuns bine la programul economic liberal adoptat anul trecut. În ultimul trimestru, economia României a crescut cu 5,3% față de trimestru anterior, cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană.

În august, după apariția datelor privind evoluția economică din trimestrul II, care arătau o scădere de 12,3%, am afirmat că economia României va avea una dintre cele mai mici contracții economice la finalul anului, de 3,8%.

Chiar și în condițiile în care Comisia Europeană anticipa pentru 2020 o scădere economică de 6%, datele INS confirmă prognoza Guvernului pe care l-am condus și estimează o contracție economică apropiată la finalul anului de 3,9%.

Iar datele pentru ultimul trimestru plasează economia României printre cele mai performante economii din Uniunea Europeană în timp ce alte economii europene importante au continuat să înregistreze scăderi economice însemnate.
Comparația cu ultimul trimestru din 2019 arată o contracție economică în Spania cu 9,1%, Austria cu 7,8%, Italia cu 6,6%, Franța cu 5%, Germania cu 3,9% în timp ce în România scăderea economică a fost limitată la 1,5%.

Planul Național de Investiții și Relansare Economică adoptat și implementat anul trecut, care a însemnat cel mai mare pachet de sprijin pentru economie, în valoare de aproape 7% din PIB, a produs rezultatele așteptate.

Am redus declinul economic provocat de criza mondială și am creat condițiile pentru relansarea economiei românești care a crescut în ultimul trimestru cu 5,3%.

Atunci când Guvernul este un partener pentru mediul de afaceri, iată, economia răspunde pozitiv și are încredere în perspectivele de dezvoltare ale României.”, este mesajul lui Ludovic Orban.

Vezi și

Transparența a fost bună doar în campanie! Vicele USR, scandalizat că șeful ANPC face controale la care invită presa!

SURSE Noi audieri la DNA, după dezvăluirile făcute de Bugetul.ro! Cel vizat: un fost șef din Poliția Capitalei!

Cutremur pe piața bancară! Băncile îngheață sau închid conturi bancare și vă sechestrează banii, până când actualizați datele cu caracter personal!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare