sursa foto:  mediafax.ro

SURSE Noi audieri la DNA, după dezvăluirile făcute de Bugetul.ro! Cel vizat: un fost șef din Poliția Capitalei!

Luni, 15 februarie 2020, au avut loc noi audieri la Direcția Națională Anticorupție în dosarul în care este vizat un fost șef din Poliția Capitalei, spun sursele Bugetul.ro.

Pe scurt, fostul șef de la Biroul Autorizări Arme și Muniții din cadrul Poliției Capitalei, Viorel Raicu, este acuzat de un fost colaborator al său, Cătălin Vișoiu, că i-ar fi dat o mită de 10.000 de euro președintelui Fundației pentru Tineret a Municipiului București (FTMB), după cum am scris AICI.

În schimbul acestei sume, susține Vișoiu, Ticu Plăcintă i-ar fi pus la dispoziție lui Viorel Raicu un teren pe care, în acest moment, se află Baza Sportivă ASPOL București.

În prezent, ancheta procurorilor DNA este in rem, adică privitoare la faptă.

Până în septembrie 2020, Vișoiu a trebuit să predea probele pe care le deține

În septembrie 2020, Bugetul.ro a prezentat o Ordonanță DNA, în exclusivitate. În această speță, procurorii anchetează comiterea a două fapte: dare de mită și luare de mită. Vișoiu a trebuit să depună acele dovezi pe care susține că le are până pe 21 septembrie.

Vișoiu spune că a făcut și evaziune fiscală cu Raicu

Mai mult, în luna august a anului 2019, Bugetul.ro a publicat un autodenunț exploziv. Un fost șef al Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, comisarul-șef Viorel Raicu, în prezent detașat la Serviciul Poliție Metrou din cadrul DGPMB, este direct vizat. Pe scurt, Cătălin Vișoiu, ‘omul bun la toate’ după cum însuși Raicu l-a numit, a făcut un autodenunț exploziv. Vișoiu susține că el și fostul șef de la Arme au făcut evaziune fiscală împreună. Potrivit lui Cătălin Vișoiu, cei doi ar fi obținut peste un miliard de lei vechi, dintr-o parcare pentru care nu s-a plătit taxe, care a funcționat pe un teren din Capitală, în perioada septembrie 2018 – iulie 2019. Terenul a fost închiriat de clubul ASPOL București, deținut de Viorel Raicu, de la Fundația pentru Tineret a Municipiului București. Contactat de Bugetul.ro la acea vreme, Raicu a declarat că nu știa de parcare. 

Vezi și EXCLUSIV Autodenunț exploziv. Acuze grave la adresa unui șef din Poliție: ‘Evaziune fiscală’

Președintele FTMB, Ticu Plăcintă, a declarat, pentru Bugetul.ro, la vremea respectivă, că, potrivit contractului de închiriere, trebuia să se facă o parcare mică pentru membrii clubului ASPOL, ceea ce a susținut și Viorel Raicu.

Mai mult, el ne-a transmis că, dacă știa că se va face o asemenea parcare, nu mai închiria la prețul ăsta. El a subliniat că nu știa de această parcare.

Totodată, ne-a precizat că Vișoiu a încasat bani de la acea parcare, dar nu știe dacă Raicu primea vreun ban.

Vezi și

Cutremur pe piața bancară! Băncile îngheață sau închid conturi bancare și vă sechestrează banii, până când actualizați datele cu caracter personal!

Mare atenție! Amenzi de până la 5000 de euro pentru toți cei care încalcă aceste reguli

Mare atenție, români! Ce noi modificări importante apar în acest an pentru beneficiarii de pensie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare