sursa foto:  realitateaoltului.ro

EXCLUSIV Autodenunț exploziv. Acuze grave la adresa unui șef din Poliție: ‘Evaziune fiscală’

Acuze grave la adresa lui Viorel Raicu, cel care până de curând a fost al doilea om de la Serviciul Arme din Capitală, șeful biroului Autorizări arme și muniții, în prezent delegat din partea Poliției pe probleme de arme la Comisia de Apărare din Camera Deputaților! Cătălin Vișoiu, ‘omul bun la toate’ după cum însuși Raicu l-a numit, face un autodenunț exploziv. Vișoiu susține că el și fostul șef de la Arme au făcut evaziune fiscală împreună. Conform lui Cătălin Vișoiu, cei doi ar fi obținut peste un miliard de lei vechi, dintr-o parcare pentru care nu s-a plătit taxe, care a funcționat pe un teren din Capitală, în perioada septembrie 2018 – iulie 2019. Terenul a fost închiriat de clubul ASPOL București, deținut de Viorel Raicu. Contactat de Bugetul.ro, Raicu a declarat că nu știa de parcare.

Povestea începe în luna mai a anului trecut, când, după spusele lui Cătălin Vișoiu, „omul bun la toate” i-a propus lui Raicu să închirieze un teren pentru a face o bază sportivă cu parcare, pe Șoseaua Vergului, din București – terenul aparținând Fundației pentru Tineret a Municipiului București, prezidată de Ticu Plăcintă.

Raicu ar fi acceptat propunerea lui Vișoiu, iar clubul ASPOL, asocația sportivă privată deținută de fostul de șef de la Arme, a încheiat un contract, în luna septembrie, pe 20 de ani, din 2018 până în 2038.

„Anul trecut, prin luna mai, el venea seară de seară la mine acasă. Eu stau lipit, cu gardul, de terenul ăsta, despre care vorbim și zic, știind că căuta terenuri pentru fotbal, îi zic: băi, proprietarul e prieten cu mine, domnul Ticu Plăcintă, hai să luăm terenul ăsta din spate amândoi, 7.500 de metri. ‘Da, Cătăline, dar să-l văd și eu’. Ne-am dus, l-a văzut: ‘Gata, Cătăline, vorbește cu prietenul tău’.

E voia să facă un teren de fotbal și pe bucata de 1.500 voia să facă parcare. Clubul ASPOL este cu ghilimele „Clubul polițiștilor”, dar nu aparține de Ministerul de Interne, este al lui. Este unic asociat și președinte. La început, s-a făcut un acord, între Fundația pentru Tineret a Municipiului București (FTMB) și ASPOL. După ce ne-am văzut cu acordul, hai să defrișăm. Am defrișat peste 40 de pomi bătrâni, fără nicio autorizație, fără nimic. ‘Bă, nebunule, să nu vină…’, i-am zis. ‘Da, mă, eu plec de aici să nu apar și rămâi tu’. Am defrișat acolo, am făcut curat. Până la urmă, s-a făcut și contractul, în luna a noua, pe douăzeci de ani, pe suma de 7.500 de lei. Eu, în luna a noua, am dat drumul cu el la o parcare, pe parcela de 1.500 mp. S-au făcut bannere cu parcare, de jur-împrejur, nu un banner. Știa din prima zi de această parcare. În prima seară a fost o singură mașină, în a doua, 11, că am listele.

La început, abonamentul a fost 120 de lei (pe lună). După o lună, l-am făcut 150 de lei. Parcarea a fost full. Eu strângeam toți banii, iar sâmbăta îi împărțeam. În afară de abonați, mai erau și oameni care parcau cu ziua, era 10 lei pe zi, de la 7 dimineața la 19:00. A vrut să urcăm la 100 de euro, dar i-am zis că nu merge, să facem altfel, 200 de lei pe lună. Cine dă pe trei dă 160 de lei și oamenii au plătit. Într-o zi, pe toți abonații i-a dat afară și toată lumea a vrut banii. El a venit cu niște bodyguarzi. Nu a vrut să le dea niciun ban”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Cătălin Vișoiu.

Viorel Raicu susține că nu știa de parcarea făcută ilegal

Bugetul.ro l-a contactat pe Viorel Raicu și l-a întrebat dacă știa de parcarea din Șoseaua Vergului. Fostul șef de la Arme ne-a declarat că Vișoiu a făcut parcarea ilegal, fără a avea consimțământul său.

Nu (n.r. – n-am deținut nicio parcare). Dacă vreți, vă explic eu cum au stat lucrurile. ASPOL-ul are un contract de închiriere în vederea amenajării unei baze sportive acolo și Cătălin urma să se ocupe, să fie un om bun la toate acolo și nerespectând ceeea ce trebuia să facă, adică a făcut parcare, a făcut ce a vrut el acolo, am încetat discuția cu el.

A făcut-o într-un mod privat, să zic așa, stând acolo efectiv, adică 10-12 ore – cât era nevoie. Eu neputând să rămân acolo peste zi, el se ocupa de treaba asta. Și a făcut o treabă, cum a crezut el de cuviință. Și atunci, lucrurile s-au întrerupt, nefiind în planul nostru să facem treaba asta și la modul ăsta cum o face el”, a spus Raicu.

Întrebat dacă Vișoiu a făcut parcarea respectivă fără a avea consimțământul său, Viorel Raicu ne-a spus că „Da”.

„Lucrurile au început progresiv așa, că sunt niște vecini, că sunt niște oameni de la spital care parchează pe acolo. Așa a început povestea asta. Văzând la un moment dat niște mașini în curte, l-am întrebat ce-s cu astea? ‘Păi, sunt niște vecini, niște doctori de la spital, că avem o relație bună cu ei’. ”, a mai adăugat fostul șef de la Arme.

Mesajele pe WhatsApp arată contrariul

Cătălin Vișoiu ne-a prezentat mai multe conversații de pe WhatsApp, desfășurate între el și fostul șef de la Arme, care demonstrează că Viorel Raicu știa de parcare.

Președintele FTMB precizează că nu știe dacă Vișoiu a împărțit banii cu Raicu

Președintele FTMB, Ticu Plăcintă, a declarat, pentru Bugetul.ro, că, potrivit contractului de închiriere, trebuia să se facă o parcare mică pentru membrii clubului ASPOL, ceea ce a susținut și Viorel Raicu.

Mai mult, el ne-a transmis că, dacă știa că se va face astă parcare, nu mai închiria la prețul ăsta, subliniind că nu știa de această parcare.

Totodată, ne-a precizat că Vișoiu a încasat bani de la acea parcare, dar nu știe dacă Raicu primea vreun ban.

‘Trebuia să mă bage în ASPOL’

Cătălin Vișoiu mai susține că l-a ajutat pe Viorel Raicu să preia terenul, iar fostul șef de la Arme i-ar fi promis că-l face partener în ASPOL.

„El trebuia să mă bage în ASPOL. Asta a fost înțelegerea de la început. Trebuia să mă bage, dar tot a amânat”, ne-a mai spus Cătălin Vișoiu.

Raicu neagă că ar fi fost vorba vreodată de acest lucru.

Denunț înregistrat la un serviciu din MAI

Vișoiu ne-a declarat că l-a denunțat pe Viorel Raicu la un serviciu din Ministerul de Interne. Potrivit lui Vișoiu, evaziunea fiscală făcută cu parcare se ridică la peste 100.000 de lei – peste 20.000 de euro.

„Eu i-am spus încă din luna martie să intrăm în legalitate, dar nu a vrut. Da, am făcut evaziune fiscală acolo. Un miliard o sută șaizeci și opt de lei am făcut în total. Eu, în 12 martie anul acesta, am anunțat un serviciu din Ministerul de Interne că eu împreună cu domnul Raicu avem discuții că nu dă ASPOL-ul chitanță, că domnul Raicu nu dă chitanțe la parcare. Am ținut legătura cu ei. Din câte știu, acum e o anchetă”, a afirmat Cătălin Vișoiu.

‘Clubul ASPOL  nu are nicio legătură cu MAI, dar folosește antetul instituției’

De asemenea, Vișoiu denunță și un fals în înscrisuri făcut de ASPOL, clubul sportiv deținut de Raicu.

„Clubul ASPOL  nu are nicio legătură cu MAI, dar folosește antetul instituției”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Cătălin Vișoiu.

Viorel Raicu confirmă că ASPOL nu aparține de MAI.

„Nu, nu (are nicio legătură cu Ministerul Afacerilor Interne). E un club care desfășoară activități și pentru polițiști, pentru membri. Nu e în cadrul Ministerului de Interne”, a precizat Viorel Raicu.

Cătălin Vișoiu ne-a prezentat un document ca să dovedească spusele sale, anume că ASPOL folosește antetul MAI.

Clienții parcării neautorizate s-au resemnat

Mulți dintre abonații parcării neautorizate din Șoseaua Vergului au rămas și cu banii dați, și fără loc de parcare, după ce Viorel Raicu a încetat colaborarea cu Cătălin Vișoiu.

Am discutat cu mai mulți dintre ei, însă doar unul ne-a confirmat că știa de Viorel Raicu. Mai mult, acesta a susținut că, fără aprobarea lui Raicu, parcarea nu s-ar fi făcut.

Aceștia s-au resemnat cu ideea că nu-și vor mai recupera banii.

Parcarea ilegală de la baza ASPOL

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare