sursa foto:  agora.md

Românii cu rate la bănci EXULTĂ! Ce au DECIS, AZI, comisiile Senatului

Românii cu rate la bănci primesc vești bune! Comisiile Senatului au decis în favoarea lor. Mai exact, Comisiile juridică, economică şi de buget-finanţe din Senat au adoptat o serie de amendamente privitoare la Legea plafonării dobânzilor.

Cu 17 voturi pentru, comisiile au admis amendamentele senatorului PNL, Daniel Zamfir, informează Știripesurse.ro.

„Mă bucur foarte tare că azi am intrat în Europa din punctul de vedere al plafonării dobânzilor. Eram una dintre puținele țări europene care nu aveam această prevedere. Astăzi am votat că se plafonează dobânzile la creditele imobilitare în sensul că dobânda maximă nu poate fi mai 2,5 ori dobânda legală. Am preluat o prevedere care există în Spania. Având în vedere că dobânda legală anunţată de BNR este de 2,25%, dobânda maximă care poate fi percepută de bănci este de 5,62%. Am stabilit un plafon maxim şi pentru creditele de consum. Dobânda maximă să fie de 18%. Am luat ca reprer dobânda pe care statul român o percepe debitorilor atunci când sunt în situaţia de a fi deposedaţi de bunuri”,  declarat Zamfir.

Proiectul de lege urmează să fie supus votului în plenul Senatului, după care ajunge în Camera Deputaţilor, cameră decizională în acest caz.

Vezi și Ministrul Olguța Vasilescu dă un „EXEMPLU de MANIPULARE”! Ce informație falsă s-a PROPAGAT pe rețelele de socializare

Veste BOMBĂ pentru milioane de români! Guvernul i-ar putea trimite GRATIS la dentist! Ce servicii ar urma să le ACOPERE

Revoluție în sistemul bancar: Ce importantă bancă va lansa sistemul de deschidere de conturi prin recunoaștere facială

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare