sursa foto:  descopera.ro

Revoluție în sistemul bancar: Ce importantă bancă va lansa sistemul de deschidere de conturi prin recunoaștere facială

O cunoscută bancă, prezentă și în România, va revoluționa sistemul bancar printr-un nou sistem de deschidere de conturi prin recunoaștere facială. Prin acesta, milioane de oameni își vor crea un cont bancar în câteva minute, pe internet. Întregul proces va avea la bază recunoașterea facială și videoconferința. 

Sistemul va fi implementat de Banca franceză Société Générale și este rezervat clienților francezi. Aceștia vor primi un RIB (extras de iden­tifi­care bancară) şi un card fără a se deplasa.

Potrivit zf.ro, clienţii vor trebui să încarce pe aplicaţia băncii două documente de identitate, un document care indică domiciliul şi unul care indică veniturile. După aceea, aceştia va trebui să se fotografieze.

„Este un selfie dinamic, adică o fotografie în trei dimensiuni care, după o verificare biometrică, atestă faptul că clientul este deţinătorul legitim al documentelor prezentate“, arată Mehdi Elhaoussine, din cadrul Idemia.

După aceste etape, va urma o scurtă discuţie cu un consilier SocGen. Acesta trebuie să verifice din nou identitatea clien­tu­lui prin recunoaştere facială şi să-i explice acestuia oferta băncii.

 „Datele biometrice nu sunt stocate nici de către Idemia, nici de bancă, este păstrat doar un scor de conformitate a datelor biometrice“, explică Elha.

Vezi și Lovitură DURĂ pentru rivali! Serviciul prin care Carrefour îți aduce cumpărăturile ACASĂ, fără a mai fi nevoie să te deplasezi la supermarket

OBLIGAȚIE! Ce trebuie să facă toate firmele până la 1 iulie – Cele înființate de la jumătatea lui 2012 încoace trebuie să o aibă ACUM

LIDL face o mutare neprevăzută: Ce GIGANT german aduce în România

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare