sursa foto:  transilvaniabusiness.ro

LIDL face o mutare neprevăzută: Ce GIGANT german aduce în România

Lidl, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de retail din România, pregătește o mutare total neprevăzută. Retailerul va aduce în țara noastră o divizie internațională a grupului german din care face parte. 

Este vorba despre grupul Schwarz. Gigantul va avea birourile în vechiul sediu al discounterului din proiectul Pipera Business Tower din zona Dimitrie Pompeiu, potrivit zf.ro.

Sediul era format din șase etaje, dar Lidl a păstrat doar trei cu o suprafață de circa 2.700 mp. Spațiu suficient pentru 250 de angajați. În trecut, Lidl a mai adus divizia grupului Leaseplan, care va deschide la Bucureşti un centru pentru 400 de angajaţi. De asemenea, şi London Stock Exchange caută în Bucureşti 6.500 mp de birouri pentru a muta aici un centru de servicii.

Lidl a finalizat luna trecută noul său sediu din Capitală, con­­struit de Skanska în zona Aviaţiei. Acesta are o su­pra­faţă uti­lă de circa 12.500 mp în care lucrează 315 sala­riaţi, având loc pentru un total de 360 de angajaţi. „Noul sediu este cel mai ambiţos proiect din istoria Lidl în România. Am ales pentru acesta tehnologii cu un impact redus asupra me­diu­­lui şi din resurse regenerabile. Spre exemplu, sistemul de ră­cire şi încălzire utilizează energie geotermală, iar acesta uti­li­zează 34 km de ţevi îngropate în pământ“, a spus Frank Wagner, executivul care conduce operaţiunile Lidl pe plan local.

Compania nu a comunicat valoarea investiţiei, însă având în vedere suprafaţa, tehnologiile şi facilităţile, cel mai probabil cifra se ridică la cel puţin 25 mil. euro, potrivit datelor din piaţă.

Vezi și Guvernul dezvoltă PROPRIUL LANȚ de benzinării! Unde vor fi amplasate cel puțin 1.000 de stații de alimentare și când vor fi GATA

Totul se schimbă de la 1 iunie: Ce trebuie să știe toți șoferii

DEZORDINE în viața lui Mircea Negulescu! Ce lovitură a primit „Portocală”, după excluderea din magistratură

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare