sursa foto:  cotidianul.ro

Veste BOMBĂ pentru milioane de români! Guvernul i-ar putea trimite GRATIS la dentist! Ce servicii ar urma să le ACOPERE

Veste uriașă pentru milioane de români! Guvernul i-ar putea trimite gratis la dentis. În curând, Executivul va aproba pachetele medicale la stat pentru perioada 2018-2019, iar acestea sunt detalitate în Proiectul de Ordin al Ministerului Sănătății și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare în 2018 a pachetelor de servicii medicale pentru 2018-2019.

Pentru a fi aplicat, documentul trebuie să fie aprobat de ministrul Sănătății și de președintele CNAS, apoi să fie publicat în Monitorul Oficial.

Aceste pachete de servicii medicale sunt diferite pentru cei asigurați în sistemul public de sănătate față de cei care nu sunt asigurați, însă ambele includ, în mai mică sau mai mare măsură, serviciile dentare de care vor putea beneficia românii la stat, informează avocatnet.ro.

Persoanele asigurate vor primi un pachet de servicii medicale de bază, în care vor avea mai multe beneficii decât cele neasigurate.

Potrivit proiectului, adulții vor putea merge la consultație gratuită o dată pe an, iar copiii, chiar de două ori. Mai precis, pentru decontarea integrală sau de 60% din tarif sunt prevăzute următoarele acte terapeutice:

  • tratamentul cariei simple,
  • obturaţia dintelui după tratamentul afecţiunilor pulpare sau al gangrenei,
  • pansamentele calmante,
  • extracția dinților cu anestezie,
  • diverse proteze, aparate și dispozitive utilizate în tratamentul malformațiilor congenitale,
  • reparații și reconstrucții.

Persoanele neasigurate vor beneficia de următoarele servicii gratuite: pansamente calmante/drenaj endodontic, tratamentul afecțiunilor parodonțiului cu anestezie, chiuretaj alveolar şi tratamentul hemoragiei, reducerea luxaţiei articulaţiei temporo-mandibulare, reparația și rebazarea protezelor și reparațiile aparatelor ortodontice.

Vezi și Revoluție în sistemul bancar: Ce importantă bancă va lansa sistemul de deschidere de conturi prin recunoaștere facială

Lovitură DURĂ pentru rivali! Serviciul prin care Carrefour îți aduce cumpărăturile ACASĂ, fără a mai fi nevoie să te deplasezi la supermarket

OBLIGAȚIE! Ce trebuie să facă toate firmele până la 1 iulie – Cele înființate de la jumătatea lui 2012 încoace trebuie să o aibă ACUM

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare