sursa foto:  pier-uk.co.uk

Românii cu rate, „zguduiți” de o nouă creștere a ROBOR! Nivel RECORD pentru ultimii trei ani

Persoanele cu rate la bănci primesc o nouă veste proastă! Indicele ROBOR la 3 luni a atins un nivel record pentru ultimii trei ani.

Indicele ROBOR la 3 luni, cel în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut până la nivelul de 1,82%, cel mai mare din noiembrie 2014 până în prezent, după ce a scăzut de două ori săptămâna trecută, potrivit datelor publicate, joi, de Banca Naţională.

În noiembrie 2014, ROBOR la 3 luni ajungea la 1,84%, aceea fiind ultima dată când indicele a depășit un nivel mai mare ca aesta.

Indicatorul a crescut accelerat din data de 18 septembrie, când a atins nivelul de 1%. Totodată, indicele Robor la 6 luni a crescut joi la 1,94%, cel mai mare nivel din 6 ianuarie 2015 (1,99%), scrie News.ro.

Creşterea indicelui Robor de la finalul lunii septembrie este legată de probleme de lichiditate ale pieţei, în condiţiile în care gradul de colectare a Fiscului a crescut, iar specialiştii Băncii Naţionale a României (BNR) vor găsi soluţii pentru a tempera creşterea acestui indice, a declarat recent ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, după o întâlnire cu reprezentanţi ai BNR.

Vezi și Avicola Crevedia ajunge, din nou, în mâinile românilor! Cine a achiziționat celebrul brand

Dacia are concurență: Cum arată mașina care a cucerit piața europeană

 Simona Halep a dezvăluit TOTUL despre noua sa investiție! Ce proiect îi va purta numele

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.