sursa foto:  pier-uk.co.uk

Românii cu rate, „zguduiți” de o nouă creștere a ROBOR! Nivel RECORD pentru ultimii trei ani

Persoanele cu rate la bănci primesc o nouă veste proastă! Indicele ROBOR la 3 luni a atins un nivel record pentru ultimii trei ani.

Indicele ROBOR la 3 luni, cel în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut până la nivelul de 1,82%, cel mai mare din noiembrie 2014 până în prezent, după ce a scăzut de două ori săptămâna trecută, potrivit datelor publicate, joi, de Banca Naţională.

În noiembrie 2014, ROBOR la 3 luni ajungea la 1,84%, aceea fiind ultima dată când indicele a depășit un nivel mai mare ca aesta.

Indicatorul a crescut accelerat din data de 18 septembrie, când a atins nivelul de 1%. Totodată, indicele Robor la 6 luni a crescut joi la 1,94%, cel mai mare nivel din 6 ianuarie 2015 (1,99%), scrie News.ro.

Creşterea indicelui Robor de la finalul lunii septembrie este legată de probleme de lichiditate ale pieţei, în condiţiile în care gradul de colectare a Fiscului a crescut, iar specialiştii Băncii Naţionale a României (BNR) vor găsi soluţii pentru a tempera creşterea acestui indice, a declarat recent ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, după o întâlnire cu reprezentanţi ai BNR.

Vezi și Avicola Crevedia ajunge, din nou, în mâinile românilor! Cine a achiziționat celebrul brand

Dacia are concurență: Cum arată mașina care a cucerit piața europeană

 Simona Halep a dezvăluit TOTUL despre noua sa investiție! Ce proiect îi va purta numele

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare