sursa foto:  cotidianul.ro

S-a aflat! Care este una din temele de discuție la CEx al PSD de luni

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că o temă la CEx al PSD de luni va viza măsurile economice şi rectificarea bugetară, întrebată dacă Guvernul ia în considerare eliminarea gratuităţii pe tren pentru studenţi.

CFR abia mai face faţă cu vagoanele, cu trenurile şi încă este în vigoare acea gratuitate pentru studenţi, iar oamenii care plătesc bilete nu mai au locuri în trenuri. Analizaţi să eliminaţi această gratuitate sau să o daţi şi elevilor, pentru că este discriminare?

„Am discutat despre acest lucru. Această problemă a fost ridicată de domnul ministru Teodorovici”, a afirmat Viorica Dăncilă, chestionată sâmbătă la Slobozia dacă analizeză eliminarea gratuităţii pe tren pentru studenţi, în contextul în care lumea care plăteşte bilete nu mai are loc în trenuri.

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a explicat că au fost alocaţi bani pentru mări numărul de material rulant, lucru prevăzut în bugetul CFR.

„Sunt bani alocaţi pentru a-şi mări numărul de material rulant, pentru a face faţă solicitărilor. Asta v-o pot spune sigur pentru că a fost discuţia la început de an, când s-a făcut bugetul pentru CFR. Este una dintre măsurile pe care o să le discutăm (legat de gratuitatea pe tren la studenţi – n.r.) la nivel de Guvern, mai departe în CEx şi după aceea, dacă este consens şi bogăţie, o să luăm o decizie”, a explicat Eugen Teodorovici.

Întrebată dacă puntem deduce că Executivul va renunţa la această gratuitate pe tren, Dăncilă a răspuns: „În cadrul CEx la nivel naţional de luni avem pe ordinea de zi remanierea, dar unul din punctele pe care le avem pe ordinea de zi se referă tocmai la măsurile economice şi rectificarea bugetară. Vom analiza fiecare dintre aceste propuneri şi vom lua o decizie. Sunt convinsă că domnul ministru le va comunica imediat după Comitetul Executiv”.

Legea nr. 95/2018 privind adoptarea unor măsuri în domeniul finanţării învăţământului, publicată în Monitorul Oficial şi intrată în vigoare la finalul lunii aprilie 2018, prevede că: „studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă – licenţă, master, doctorat – în instituţiile de învăţământ superior acreditate, indiferent de vârstă, beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern”, în baza legitimaţiei de transport emisă de instituţia de învătăţământ şi a adeverinţei care atestă calitatea de student.

Vezi și

Vești importante! Pensionarii încadrați în gradul I de invaliditate sunt vizați

EXCLUSIV Ludovic Orban desființează ideea ‘Rareș Bogdan-premier’: ‘Subsemnatul’

EXCLUSIV Șoc total! ÎCCJ anunță că decizia CCR privind nelegalitatea completurilor de 3 judecători nu schimbă cu nimic situația actuală

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare