sursa foto:  g4media.ro

S-ar putea complica situația războiului! Analistul militar Ion Petrescu: ‘Efectivele armatei ruse din Ucraina s-ar putea ridica la 430.000 în martie. Interesul aliaților este să împiedice cu orice preț o victorie a trupelor ruse împotriva trupelor ucrainene’

Colonelul (r) Ion Petrescu, expert și analist militar, a declarat că efectivele din Ucraina ale armatei ruse, care la ora actuală sunt la nivel de 280.000 de militari dislocați în sudul și estul statului invadat, ar putea să se ridice la 430.000 în luna martie.

Întrebat despre ipoteza cum că Peninsula Crimeea ar fi „linia roșie” a Rusiei, analistul militar român a explicat: „Bun, asta este o sintagmă jurnalistică, într-adevăr, folosită în unele comentarii. Practic, pe teren, totul va depinde de modul în care cele două armate se vor confrunta. Este probabil ca în luna martie efectivele armatei ruse, care la ora actuală sunt la nivel de 280.000 de militari dislocați în sudul și estul Ucrainei, să se ridice la 430.000, prin aducerea celor 150.000 de mobilizați care se instruiesc acum pe terenurile de instrucție și poligoanele din Federația Rusă”.

Aceste trupe sunt dotate cu armamentul de infanterie necesar atât apărării, cât și ofensivei, și au în dotare și piese de artilerie mult mai multe decât piesele de artilerie ale armatei ucrainene, și tancuri T90, care totuși trebuie luate în calcul ca blindate cu anumite eficacități dovedite pe câmpul de luptă”, a adăugat Ion Petrescu.

De cealaltă parte, armata ucraineană speră să primească până la momentul ofensivei ruse tancurile despre care am vorbit – și aici va fi un element interesant pe care unii nu l-au semnalat, dar cancelarul german, prin purtătorul său de cuvânt, l-a precizat foarte clar, adică, odată cu tancurile germane care vor fi livrate armatei ucrainene, se vor deplasa și specialiști civili, probabil foști ingineri militari sau subingineri din Bundeswehr, pentru a asigura menținerea pretențiosului tanc Leopard 2 în unitățile unde va fi dislocat el. Deci apare o problemă nouă, prezența specialiștilor civili pentru mentenanța tancului Leopard 2”, a continuat el.

În funcție de evenimentele care se vor derula după 1 martie pe teritoriul Ucrainei, este posibil să asistăm și la o dislocare mai rapidă a tancurilor germane, cele provenite din Polonia sau alte state, pentru că interesul aliaților este să împiedice, cu orice preț și, în primul rând, pe baza ajutorului anunțat în mod transparent, o victorie a trupelor ruse împotriva trupelor ucrainene. Probabil că ne îndreptăm, spre vară, spre o modificare mai mare sau mai mică a actualei linii a frontului”, a mai spus col. (r) Ion Petrescu, conform b1tv.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare