sursa foto:  bzi.ro

Scad salariile conducătorilor României! Cât va încasa președintele Iohannis

Salariile mai mari de cinci ori decât salariul mediu brut pe economie vor scădea începând cu 1 aprilie 2017, în urma eliminării plafoanelor la CAS şi CASS de către Guvernul Grindeanu. Potrivit premierului Sorin Grindeanu, în această situație se află aproximativ 36.000 de salariați din România.

Printre aceștia se află președintele Klaus Iohannis și însuși prim-ministrul Grindeanu. Astfel, șeful statului pierde peste 1.000 de lei la salariu în urma eliminării plafoanelor la CAS și CASS, el ajungând să câştige 15.108 lei pe lună net, faţă de 16.201 lei în prezent. Tot atât vor încasa și premierul și şefii Parlamentului – preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

În ceea ce îi privește pe cei doi viceprim-miniştri, Sevil Shhaideh şi Daniel Constantin, ambii au un salariu brut de 20.000 de lei, adică 14.914 lei net pe lună. După intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă emisă de Guvernul Grindeanu, ce face parte din Programul de Guvernare al PSD, de la 1 aprilie 2016, atât Shhaideh, cât şi Constantin vor primi un salariu lunar net de 14.028 lei, cu 886 de lei mai puţin.

În altă ordine de idei, cei 36.000 de salariați români care au salarii mai mari decât cinci salarii medii brute pe economie vor avea pensii mai mari datorită contribuţiilor mai consistente pe care le vor plăti începând cu 1 aprilie 2017.

Vezi și Dezvăluire! Cine se află în spatele atacurilor la primarul Gabriela Firea și cu ce o amenință

A fost crima perfectă până la un punct! Ce i-a dat de gol pe asasinii șefului de post din Vișeul de Jos

S-a decis! O celebră actriță va fi despăgubită de PRO TV! Care este motivul și câți bani va primi ea

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare