sursa foto:  AP

Scandal diplomatic între Estonia și Rusia! Ambasadorul rus la Tallinn convocat de autoritățile estoniene

Federația Rusă provoacă un nou scandal diplomatic, de această dată cu Estonia. Ambasadorul Rusiei la Tallinn a fost convocat de autoritățile estoniene după ce s-a încălcat spaţiul aerian al Estoniei de către un elicopter rusesc, scrie agerpres.ro

 

 

 

Este a doua oară în mai puţin de două săptămâni când partea estoniană îşi exprimă dezaprobarea faţă de reprezentantul diplomatic al Moscovei, menţionează agenţia.

Ministerul afirmă că elicopterul rusesc a survolat sud-estul Estoniei în 18 iunie, fără a avea permisiunea în acest sens. „Estonia consideră că este vorba despre un incident extrem de grav şi de regretabil, care creează fără îndoială tensiuni suplimentare şi este complet inacceptabil”, arată un comunicat al ministerului.

Cu aceeaşi ocazie, Estonia a cerut din nou retragerea trupelor ruseşti din Ucraina. „Rusia trebuie să înceteze ameninţările la adresa vecinilor şi să înţeleagă că preţul agresiunii declanşate împotriva Ucrainei este într-adevăr ridicat”, adaugă documentul citat.

Estonia şi-a exprimat totodată sprijinul faţă de Lituania, ameninţată de Rusia cu represalii după interzicerea tranzitului pe teritoriul lituanian al unor mărfuri destinate exclavei ruse Kaliningrad de la Marea Baltică, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare