sursa foto:  commondreams.org

Schimbare RADICALĂ a celor de la McDonald’s: Cu ce vor înlocui paiele de plastic

Gigantul McDonald’s face o schimbare radicală. După o perioadă de testare, din luna septembrie totul se va pune în practică. Paiele din plastic vor fi înlocuite cu obiecte similare din hârtie în toate restaurantele McDonald’s din Marea Britanie şi Irlanda.

Paiele din hârtie vor fi introduse în toate cele 1.361 de restaurante McDonald’s din Marea Britanie şi Irlanda începând din luna septembrie, iar procesul de înlocuire va fi finalizat anul următor. Iniţiativa vine în urma presiunii din ce în ce mai mari asupra companiilor în vederea reducerii utilizării produselor din plastic în contextul îngrijorărilor privind poluarea cu plastic a oceanelor unde astfel de obiecte dăunează vieţuitoarelor sălbatice precum ţestoasele sau peştii, potrivit Agerpres.

Guvernul britanic a prezentat recent planuri potrivit cărora paiele din plastic, baghetele pentru amestecat băuturi şi beţişoarele pentru urechi ar putea fi interzise la vânzare în Anglia în cadrul eforturilor de a reduce cantitatea de deşeuri care ajung în râuri şi oceane.

Potrivit lanţului de restaurante, o perioadă de testare a paielor din hârtie s-a desfăşurat începând din luna aprilie în câteva dintre localurile sale, iar clienţii au reacţionat pozitiv la această schimbare, majoritatea salutând eforturile de protejare a mediului înconjurător. Printre alte companii care au anunţat că renunţă la paiele din plastic se numără Burger King, JD Wetherspoon, Costa Coffee, Pizza Express şi Wagamama.

Vezi și În ce și-a investit banii obținuți din vânzarea caselor omul propus de Klaus Iohannis la șefia SIE – Partener de afaceri cu Mihai Tudose

Atenție, șoferi! Aceste mașini ar putea fi interzise pe drumurile din România – Proiect de lege catastrofal pentru proprietarii de astfel de autoturisme

EXCLUSIV! Ce avere are Gabriel Vlase, omul pe care Iohannis îl vrea în fruntea SIE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare