Schimbare radicală! Ce s-ar putea introduce

Schimbare radicală! O propunere legislativă inițiată  de USR e la un pas de a fi aprobată!

Este vorba,printre altele de interzicerea expunerii țigărilor în magazine.

“Această inițiativă complexă are un rol bine definit și anume adaptarea legislației românești la uriașa ofensivă a industriei tutunului care are consecințe dezastruoase asupra sănătății populației. Copiii și adolescenții sunt printre cei mai vulnerabili în fața valului de reclame sofisticate care promovează consumul otrăvii tutunului sau a altor produse în amestecul toxic din diferite produse. Alături de colegii mei din USR, dar și din alte partide parlamentare, prin acest proiect declanșăm un război total împotriva celor care atentează la sănătatea noastră. Fumatul ucide nu este un slogan ci o realitate cruntă împotriva căreia toți demnitarii statului român trebuie să lupte cu toată energia”, a explicat Emanuel Ungureanu, deputat USR și vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților.

Inițiatorii mai spun și că: ”Mai mult, 11,2% dintre copiii școlarizați cu vârsta între 13 și 15 ani fumează constant (adică au afirmat că au fumat în ultimele 30 de zile), ceea ce înseamnă că aproximativ 70.000 de copii (69.493) din această categorie de vârstă au șanse mari de a deveni în curând fumători zilnici. 32.608 de copii cu vârsta de 15 ani, reprezentând 14% din totalul acestei categorii de vârstă, fumează deja în mod curent. De asemenea, mai mult de jumătate (58%) dintre fumătorii români afirmă că au început să consume constant tutun înaintea vârstei de 18 ani, iar o treime (33%) între 19 și 25 de ani.”

Faptul că politicienii se gândesc la sănătatea populației este un lucru lăudabil însă se pare că aceștia nu țin cont de mai multe aspecte. De pildă nu se gândesc deloc la factorul psihologic uman care reacționează prost atunci când se intezice ceva. Demn de amintit în acest sens este unul dintre cele mai mari rateuri legislative înregistrate de umanitate și anume prohibiția dintre anii 1920-1933 din Statele Unite ale Americii.

Alte interdicții propuse de inițiativa legislativă sunt reclamele la țigări din magazine, acțiunile de promovare și distribuirea gratuită de mostre de produse din tutun, precum și interzicerea sponsorizării evenimentelor de către companiile producătoare de tutun.

Inițiatorii au în vedere și redefinirea vapatului pe care vro să-l asimileze cu fumatul, chiar dacă procesul este cu totul altul adică nu este rezultatul arderii

 

Vezi și:

ANAF intră la rupere- Nou impozit începând de la 1 ianuarie 2020

EXCLUSIV Ordin de muşamalizare! Șeful Poliției ar fi intervenit personal pentru stingerea scandalului

Scenariul care detonează cazul Caracal: ‘Dincă era conectat la București, direct prin Ministerul de Interne’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare