sursa foto:  newstrack.ro

Se anunță sfârșitul Guvernului Cîțu? Marcel Ciolacu: ‘Avem semnale din zona PNL și AUR că mai mulți colegi parlamentari ar fi dispuși să voteze această moțiune de cenzură’

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că a primit semnale pozitive de la parlamentari din zona PNL și AUR pentru votul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Marcel Ciolacu (PSD), despre moțiunea de cenzură

„Avem și noi astfel de semnale (din zona PNL, n.r.), am mai și discutat mai mulți colegi din Parlament, și neafiliați, și cu colegi de la AUR, și cu alți colegi care ar fi dispuși să voteze această moțiune de cenzură. E pentru prima oară în 30 de ani când se vorbește că are șanse o moțiune de cenzură să treacă după numai șase luni de la alegerile parlamentare. Lucrul acesta este evident, în toate sondajele de opinie 70% dintre români spun că România se îndreaptă într-o direcție greșită, deci cumva determinată și de performanța în primul rând a Guvernului și nu numai, și de abuzurile, și promisiunile neonorate de către actualii guvernanți”, a declarat liderul social-democraților.

Referitor la inițiativă depusă la Senat de Florin Cîțu și alți liberali privind instituirea Zilei Naționale a Alegătorului pe 26 mai, când PNL câștiga alegerile europarlamentare și electoratul valida referendumul pe justiție, Marcel Ciolacu a afirmat:

„După olimpiada prostiei din Guvern, avem olimpiada inițiativelor. Știți că PNL a mai avut o inițiativă cu colindatul. Colindatul este legiferat în România, asta era problema României. Au dat o lege, copiii să fie liniștiți că ei au legiferat colindatul… Am văzut și eu legea, PNL nu știu dacă a câștigat vreodată alegerile parlamentare. Au câștigat europarlamentarele și atunci vor să pună ziua când au câștigat ei o singură dată alegerile în România, să facă Ziua Alegătorului”.

„E o răutate ce se întâmplă. Eu nu înțeleg ce au cu legile Partidului Social Democrat, cea cu activele, care iarăși vor să o modifice, lege care este peste tot în Europa, este și în Germania, și în Franța, și în Italia. Pe această perioadă de pandemie, timp de doi ani, nu se vând active ale statului sau acțiuni la companiile statului. Vă dau un singur exemplu, fiindcă tot avem un sezon ploios, Hidroelectrica. Este compania care a avut cel mai mare profit în primul trimestru al anului, companie românească. De ce vrem să o vindem? Are un profit de aproape 800 de miliarde, după ce a plătit toate dările la bugetul statului”, a mai spus el, conform b1.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare