sursa foto:  hotnews.ro

Se frânge Coaliția PNL-USR-PLUS? Reacția omului lui Barna: ‘Ideea asta că PNL ne-a făcut vreo favoare e o fudulie profund jignitoare’

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, a lansat un atac dur la adresa lui Cristian Ghinea, ministrul USR-PLUS al Proiectelor Europene.

În replică, Ghinea îi transmite lui Rareș Bogdan că, dacă era Marcel Boloș șef al Fondurilor Europene, PNRR-ul său nu ar fi fost luat niciodată în serios de CE.

Vezi și ‘E o rușine!’ – Rareș Bogdan îl desființează pe Ludovic Orban și-l face praf pe ministrul USR-PLUS al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea

„Sunt siderat de inocența mimată a lui Rareș Bogdan. Marcel Boloș a făcut un PNRR care nu ar fi fost luat niciodată în serios de CE: cu 9% verde și 4% digital (față de 37% și 20% cât prevede regulamentul). În general vorbind, te poți pretinde profesionist dacă citești regulamentele pe care trebuie să le aplici.

Faptul că sunt elegant cu partenerii de coaliție și mă abțin să comentez ce am preluat, văd că nu e nici înțeles, nici apreciat.

Și încă ceva: campania interna din PNL e una, dar ideea asta că PNL ne-a făcut vreo favoare lăsând niște ministere la USR PLUS e o fudulie profund jignitoare.

Domnule Rareș Bogdan: USR PLUS conduce ministere importante pentru că avem voturi reale în spate. Și o facem bine.

Să te tot plângi pe subiect e ca în bancul cu impotentul care spune că măcar atârnă frumos.

Mă opresc aici. Am muncit cu toți colegii din guvern, inclusiv din PNL, cu prim- ministrul, enorm în aceste luni. Avem un PNRR echilibrat între prioritățile tuturor partenerilor, acceptat de Comisie. Mai e puțin. Avem de condus o țară.

Cer responsabilitate în declarații – sunt multe voci care vor să nu reușim, dar adulții din cameră reușesc să livreze.”, spune Ghinea.

Atacul lui Rareș Bogdan

Conform lui Rareș Bogdan, este o rușine faptul că Marcel Boloș, fost ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Orban, nu face parte din Guvernul Cîțu.

Mai mult, Rareș Bogdan l-a făcut praf și pe Cristian Ghinea, actualul ministru al Fondurilor Europene. Europarlamentarul PNL a explicat că, dacă era Boloș ministrul Proiectelor Europene, România încasa până la sfârșitul lui august banii pentru PNRR.

Cu actualul ministru, a precizat Rareș Bogdan, de-abia îl semnăm prin septembrie.

O să nasc un breaking news, dar nu am cum să nu-l nasc. M-aş fi bucurat să fie aici, alături de Lucian Bode care observ că vorbeşte mai multe de Transporturi decât de Interne (…) alături de Raluca Turcan aş şi vrut să fie aici şi trebuia să fie aici, oameni buni! Dacă stăteam drepţi şi negociam drepţi aici trebuia să fie Marcel Boloş care ar fi fost cel mai bun ministru al Fondurilor Europene. E o ruşine că nu este în Guvernul Cîţu! Este o ruşine pentru liberali şi pentru România! Şi vă mai spun ceva: dacă Marcel Boloş era ministrul Fondurilor Europene, sau Investiţiilor, sau cum Dumnezeu, că îi tot schimbă numele, vă asigur că eram în cele 14 state care semnau PNRR-ul şi încasam până la sfârşitul lui august banii! Aşa, îl semnăm prin septembrie. Dar nu e Marcel Boloş. Din ce cauză? Poate vă răspunde unul dintre cei care vin după mine, să vorbească aici”, a afirmat Rareş Bogdan, după cum am scris AICI.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare