sursa foto:  g4media.ro

Se ridică o nouă fabrică în România, după ce un gigant finlandez s-a retras din Rusia lui Vladimir Putin! Au început deja lucrările!

O nouă fabrică va apărea în România, după ce o compania a ales să părăsească piața din Rusia, ca urmare a invaziei ordonate de către Vladimir Putin în Ucraina.

Mai precis, producătorul finlandez de anvelope Nokian a început lucrările pentru fabrica de la Oradea. Investiția este estimată la 650 de milioane de euro.

Anul trecut, Nokian s-a retras din Rusia ca urmare a invadării Ucrainei, iar în noiembrie 2022 producătorul a anunțat, oficial, relocarea la Oradea, informează Economedia.ro.

„Această investiție este o decizie strategică semnificativă care ne permite o creștere viitoare. O unitate de producție de talie mondială în Europa este un pas esențial pentru a obține capacități suplimentare și pentru a crea o platformă de producție echilibrată, pe măsură ce începem să construim noua Nokian Tyres fără Rusia”, a spus Jukka Moisio, președinte și CEO al Nokian Tyres.

Conform sursei citate, noua fabrică va fi amplasată în Oradea, în nord-vestul României, în apropiere de granița cu Ungaria. Capacitatea anuală a fabricii va fi de 6 milioane de anvelope, cu un potențial de extindere în viitor. Construcția este programată pentru începutul acestui an, iar primele anvelope sunt estimate a fi produse în a doua jumătate a anului 2024. Producția comercială de anvelope este prevăzută să înceapă la începutul anului 2025, anunțau atunci oficialii investitorului.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare